Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:19:06) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Repriza "Ljetopisa" i razna gostovanja na tjednom programu Istarskog narodnog kazališta

Kultura, 19.03.2019. (13:52)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Tjedni program Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula započinje u ponedjeljak, 18 ožujka u 20 sati kada je na repertoaru repriza obljetničke predstave "Ljetopis" u režiji Luke Mihovilovića.

"Prelistavajući službene dokumente, dopise, izvještaje, kataloge i ostale pisane materijale iz arhive Istarskoga narodnoga kazališta, čitajući novinske članke, intervjue, kritike i reportaže iz Glasa Istre, konzultirajući razne izvore (knjige, časopise, brošure…) te naročito razgovarajući s još živim svjedocima (i njihovom djecom) koji su tada, nakon pripojenja Istre matici Hrvatskoj u Jugoslaviji, radili u tek otvorenom pulskom kazalištu, mogao bih, slušajući i čitajući ushićene dojmove i sjećanja, u njihovo ime slobodno zaključiti: “Toliko smo bili sretni te, ne tako daleke, 1949. godine kad smo s predstavom Dundo Maroje otvorili naše Narodno kazalište u Puli. Bilo nam je bitno da se hrvatska riječ napokon u slobodi progovori s pozornice. Od onda do danas puno se toga kvalitetnog i značajnog dogodilo u Istarskom narodnom kazalištu, pogotovo od 2004. kad smo postali Gradsko kazalište Pula. Stali smo u red s onim kazalištima koji imaju dugu tradiciju u profesionalnom radu, a mi smo ponovno (s nekim novim datumom i samim time novim početkom) krenuli stvarati svoju", piše autor i redatelj Mihovilović u opisu predstave.

U utorak 19. ožujka u 10 i 11 sati te u srijedu 20. ožujka u 9.30, 11 i 18 sati u sklopu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade gostovat će lutkarska predstava Jelene Tondini "Wanda lavanda" u režiji Morana Dolenc, a u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Više o temi pročitajte na Kulturistri. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...