Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:26:04) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Izložba „Boje proljeća” učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji Lions cluba Poreč

Poreština, 19.03.2019. (13:00)
1. nagrada Noa Nefat
1. nagrada Noa Nefat

Dvomjesečni, četvrti Likovni natječaj učenika srednjih i osnovnih škola Istre - LCLIN 4 - u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč uspješno je završen i zatvoren 15. ožujka, do kad je pristiglo 47 likovnih radova na temu ”Boje proljeća".

Pozivu na natječaj odazvali su se učenici iz devet škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, OŠ Vladimira Nazora Pazin, SŠ Mate Balote Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida Poreč, OŠ Tar – Vabriga, OŠ Novigrad i OŠ Vladimira Nazora Vrsar.

Stručni žiri Lions Cluba Poreč (Snježana Vidović, Wolfgang Eller i Marija Marjanović) birao je radove u dvije kategorije i izabrao troje odnosno četvero najboljih.

U 1. Kategoriji (srednjoškolci i osmaši) pristiglo je 18 radova. Prva nagrada u vrijednosti od 1000 kuna dodijeljena je Thomasu Krebel (2. razred) iz Jezične gimnazije SŠ Mate Balota Poreč, druga (vrijednost 750 kuna) Luciji Liović (8. razred.) iz OŠ Vladimira Nazora Vrsar i treća (500 kn) Leoni Ramljak (8. razred) iz OŠ Tar - Vabriga.

U 2. Kategoriji (osnovci od petog do sedmog razreda) pristiglo je 29 radova, a nagrađena su 4 (zbog jednakog broja bodova). Priborom za slikanje nagrađeni su Pia Kovačević (5. razred) iz OŠ Vrsar, Noa Nefat i Marta Hrvatin (oboje 5. razred) iz OŠ V. Nazora Pazin i Marin Štefanac (6. razred.) iz OŠ Finida Poreč.

Sudionici natječaja nagrađeni su i predstavljanjem radova na zajedničkoj izložbi koja će se održati u Galeriji Galija na Trgu Joakima Rakovca Poreču, od 27.03. do 30.03. 2019, svaki dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Svečano otvorenje uz podjelu nagrada je u utorak, 26.03. u 19 sati. Izložba će biti prodajna - prikupljene donacije idu u korist škola nagrađenih učenika. (dp)

Fotografije

1. nagrada Thomas Krebel
2. nagrada Lucija Liović
2. nagrada Marta Hrvatin
Leona Ramljak
Marin Štefanac
Pia Kovačić


Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.