Početna
Petak, 26.Travnja 2019 (14:46:03) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
OKOLO - tjedan kulture življenja u Poreču

Izložba „Boje proljeća” učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji Lions cluba Poreč

Poreština, 19.03.2019. (13:00)
1. nagrada Noa Nefat
1. nagrada Noa Nefat

Dvomjesečni, četvrti Likovni natječaj učenika srednjih i osnovnih škola Istre - LCLIN 4 - u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč uspješno je završen i zatvoren 15. ožujka, do kad je pristiglo 47 likovnih radova na temu ”Boje proljeća".

Pozivu na natječaj odazvali su se učenici iz devet škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, OŠ Vladimira Nazora Pazin, SŠ Mate Balote Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida Poreč, OŠ Tar – Vabriga, OŠ Novigrad i OŠ Vladimira Nazora Vrsar.

Stručni žiri Lions Cluba Poreč (Snježana Vidović, Wolfgang Eller i Marija Marjanović) birao je radove u dvije kategorije i izabrao troje odnosno četvero najboljih.

U 1. Kategoriji (srednjoškolci i osmaši) pristiglo je 18 radova. Prva nagrada u vrijednosti od 1000 kuna dodijeljena je Thomasu Krebel (2. razred) iz Jezične gimnazije SŠ Mate Balota Poreč, druga (vrijednost 750 kuna) Luciji Liović (8. razred.) iz OŠ Vladimira Nazora Vrsar i treća (500 kn) Leoni Ramljak (8. razred) iz OŠ Tar - Vabriga.

U 2. Kategoriji (osnovci od petog do sedmog razreda) pristiglo je 29 radova, a nagrađena su 4 (zbog jednakog broja bodova). Priborom za slikanje nagrađeni su Pia Kovačević (5. razred) iz OŠ Vrsar, Noa Nefat i Marta Hrvatin (oboje 5. razred) iz OŠ V. Nazora Pazin i Marin Štefanac (6. razred.) iz OŠ Finida Poreč.

Sudionici natječaja nagrađeni su i predstavljanjem radova na zajedničkoj izložbi koja će se održati u Galeriji Galija na Trgu Joakima Rakovca Poreču, od 27.03. do 30.03. 2019, svaki dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Svečano otvorenje uz podjelu nagrada je u utorak, 26.03. u 19 sati. Izložba će biti prodajna - prikupljene donacije idu u korist škola nagrađenih učenika. (dp)

Fotografije

1. nagrada Thomas Krebel
2. nagrada Lucija Liović
2. nagrada Marta Hrvatin
Leona Ramljak
Marin Štefanac
Pia Kovačić


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Autowill - Proljetne uštede na svim modelima
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina