Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:24:44) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Monte Librić i uvertira u 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Kultura, 19.03.2019. (11:25)

Festival dječje knjige Monte Librić ove će se godine održati od 8. do 14. travnja 2019. u Zajednici Talijana Pula – Circolu. Predstojeće dvanaesto izdanje i ovoga puta u središte pažnje postavlja recentnu hrvatsku i talijansku književnu produkciju za djecu uz niz programa kojim se nastoji najmlađi uzrast na nesvakidašnji način zainteresirati za knjigu i čitanje.

Tema: Volim grad

Prepoznatljivo je već kako Monte Librić nastoji povezati knjigu s drugim medijima i umjetnostima, a nakon ilustracije, pokreta, zvuka, lutkarstva i animacije u središte pažnje ovoga puta temom Volim grad osvrnut će se na inače čestu temu u književnosti – grad. Na ovaj način mali-veliki Festival dječje knjige bit će uvertira u Sa(n)jam knjige u Istri koji ove godine slavi važnu 25. obljetnicu upravo s temom Grad, koju posvećuje i svom gradu, Puli. U sedam festivalskih dana publici će biti predstavljen bogat program, ali i više od 2.000 recentnih naslova za djecu po sniženim sajamskim cijenama. Uz svakodnevne susrete s domaćim i stranim piscima i ilustratorima održat će se i mnoštvo radionica, kazališne predstave i filmovi.

Ja sam lice grada

U suradnji sa Zdenkom Bilušić s renomiranog Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik osmišljena je akcija Ja sam lice grada koja će scenografski obilježiti ovogodišnji Monte Librić. Ususret festivalu gradska jezgra Pule postat će velika galerija na otvorenom pa će se pod krošnjama pulskih Giardina do festivalskog centra Circola održavati živopisna izložba.

PIÙ CHE UNA STORIA – Talijanski program Monte Librića

Monte Librić je, kao i Pula, dvojezičan, hrvatski i talijanski, pa će se i ove godine u suradnji sa Zajednicom Talijana Pule ispreplitati programi na hrvatskom i talijanskom jeziku. Svoje zanimljive knjige predstavlja troje renomiranih talijanskih autora: Emanuela Nava, Fabrizio Altieri i Manuela Salvi.

Vizualni identitet

Ilustraciju 12. Monte Librića nadahnutu gradom potpisuje pulski umjetnik Vibor Juhas, čiji rad obuhvaća ilustraciju, animaciju, glazbu i film, ali i edukaciju jer svoje znanje rado prenosi mlađim generacijama pa će tako na Monte Libriću održati i radionicu Gradionica o osnovama i važnosti ilustracije kroz kreaciju razglednica zamišljenih gradova. Grafičke materijale oblikuje pulski dizajner Matko Plovanić.

Festivalski dan započinje glavnim programom Piknik s autorom koji okuplja niz značajnih književnika i ilustratora. Promovirajući svoja djela autori s najmlađom publikom otvaraju mnoge važne teme s kojima se susreću djeca. Program svakodnevno završava Pričom za laku noć uz popularni festivalski lik – Baku Librić, koja u društvu književnika najmlađoj publici pripovijeda priče. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!