Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:25:23) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Istramet: Stiže druga marčana bura, obilnije oborine uglavnom u gorju uz snježnu mećavu

Hrvatska, 17.03.2019. (15:55)
(Izvor:Istramet)Link
Izvor: Istramet
Izvor: Istramet

Nakon kratkotrajnog predaha od meteoroloških uzbuđenja, u ponedjeljak stiže druga marčana bura uz zahladnjenje i mećavu u gorju.

Temperature zraka u ponedjeljak poslijepodne bit će 10-15 °C niže u odnosu na nedjeljne vrijednosti, a zahladnjenje će naročito izraženo biti u Gorskom kotaru gdje će kiša naglo okrenuti na jak snijeg, prenosi Istramet.

Na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima povodom čega je i Meteoalarm izdao niz upozorenja. Najoštrije narančasto upozorenje odnosi se na vjetar.

U prvom dijelu ponedjeljka očekuju mjestimice jako i vrlo jak jugo, a poslijepodne olujne udare bure, podno Velebita i orkanske. Srednja brzina vjetra iznosit će 40-65 km/h, a najjači udari dostizat će 90-130 km/h.

Žuto upozorenje odnosi se na mogućnost grmljavinskog nevremena, pri čemu vjerojatnost grmljavine iznosi 40-70 %. U kratkom vremenskom roku pritom može pasti više od 25 mm oborina.

Na sjevernom Jadranu oborine će postupno prestati u noći na utorak, no i dalje će puhati jaka bura, lokalno s olujnim udarima. Od srijede nas očekuje sunčanije i toplije vrijeme uz postupno slabljenje vjetra. Cijeli tekst pročitajte na Istrametu.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra