Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (02:02:45) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

U nedjelju utakmica sezone za porečke odbojkašice

Sport, 16.03.2019. (11:33)

Početak proljeća proteklih sezona za porečku je odbojku značio igranje doigravanja za titulu prvaka, nakon čega je bilo normalno pratiti ekipu trenera Stojakovića u polufinalnim i finalnim utakmicama, jer su porečke odbojkašice u proteklih devet sezona žarile i palile hrvatskom odbojkaškom scenom.

Nakon teške i turbulentne sezone, pred današnjom ekipom su utakmice za opstanak u Superligi ili vraćanje stepenicu niže, odakle se krenulo prije deset godina.

Prva je na rasporedu u nedjelju, 17. ožujka 2019. u 18:30 sati u sportskoj dvorani SRC „Veli Jože” gdje očekuju protivnice iz Zadra.

Današnja ekipa predvođena Eminom Zahirović, jedinom iz generacije 2009. godine i kapetanicom ekipe Lenom Burilo (njena mama Teuta bila je predvodnica generacije 2009.) ima za cilj izboriti dvije pobjede protiv ekipe OK Zadra. Zadatak nimalo lagan, jer i Zadranke osjećaju slatki zov najvišeg ranga natjecanja. Ove su sezone već imale priliku igrati protiv Porečanki u utakmici Kupa koju su riješile u svoju korist (3:1).
Unatoč porazima, zadnje odigrane utakmice Porečanki nude šansu za pozitivni rezultat. U jedinoj utakmici koju su odigrale kompletne, cure su pobijedile, a bilo je i onih u kojima su priliku dobile igračice van prve šestorke. Priliku su prihvatile i pokazale da se trener i na njih može osloniti i ukazati im povjerenje.

Larisa Pauletić, Nika Levak, Rebeca Sccoria, Helena Plazinić i Lea Banko sigurno žele i sljedeće godine igrati u Superligi. Mendi Ipsa, Sara Vranjanin, Iva Nikačević ni Deborah Bertagia ne žele oproštaj od kluba porazom, a uz njih tu su još i iskusna Karla Udovičić te Lucija Duka. Motivacije za pobjedu ne nedostaje, sve je u njihovim rukama i glavama, te mudrosti i lukavstvu trenera Miodraga Stojakovića.
I za kraj spomenimo da su tribine zaslužile dobru popunjenost, ako ne zbog rezultata, onda zbog svoje mladosti i želje za pobjedom. OK Poreč treba podršku kao jedna od najuspješnih gradskih sportskiih ekipa u posljednjem desetljeću. A publika može biti sedmi igrač.

„Dođite i navijajte za nas!”, pozivaju iz OK Poreč. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium