Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:25:04) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

Gordan Gregurović - Gogo: Kad nešto voliš onda se nije teško posložiti i izvesti sve to

Poreština, 16.03.2019. (09:53)
Gordan Gregurović - Gogo
Gordan Gregurović - Gogo

Porečan Gordan Gregurović Gogo širu popularnost stekao je 2015. godine svojim nastupom u prvoj sezoni hrvatskog “The Voicea”. Kroz posljednje 4 godine izdao je 12 singlova koje je 2017. godine okrunio svojim prvim albumom “Samo ljubav”. Album karakteriziraju sjetni ljubavni tekstovi i pop rock aranžmani koji su sjedinjeni kroz Gordanov karakterističan vokal. Na albumu su ostvarene zapažene suradnje s autorima Ivanom Mikulićem i Alenom Orlićem koji su zaslužni za prva tri singla. Posebno se ističe duet s Jacquesom Houdekom i poznatim tekstopiscem Nenadom Ninčevićem na pjesmi “Sami protiv svih” i suradnja s jednom od najboljih istarskih klapi “Motovun” na pjesmi “Kao da me voliš”. Gordan je aktivan i u svijetu uličnog kazališta, režije i glume, a od 2017. godine koordinator je i voditelji porečkog Adventa.

Na Dan žena imao si priliku najaviti koncert Tomislava Bralića i klape Intrade u Sportskom centru “Veli Jože”, no taj dan ima i poseban značaj u tvojoj karijeri?

Koncert Tomislava Bralića otvorio sam najavom, a potom sam se zaputio u cafe bar Epoca gdje smo Zlatko Crnković i ja specijalnim koncertom proslavili 6 godina djelovanja našeg benda Act Positive Duo. Act Positive Duo je jedna lijepa priča preko koje sam ozbiljnije ušao u glazbu i live nastupe što me na kraju odvelo do stvaranja autorskog materijala.

Prije malo više od godine dana izašao je tvoj prvi album “Samo ljubav”. Kako danas gledaš da cjelokupno razdoblje snimanja i promocije te jesi li zadovoljan reakcijom javnosti?

 Jako sam zadovoljan kako se cjelokupna priča posložila, promocija albuma je bila tokom Adventa 2017. godine, a cijelo vrijeme aktivno promoviram svoje izdanje. Album sam izbacio samostalno, bez pomoći izdavača, te ga možete naći u digitalnom izdanju, a ukoliko želite CD-e slobodno mi se možete javiti preko moje Facebook stranice

U novu, 2019. godinu ušao si s novim singlom “Jugo” i prigodnim video spotom. Je li u pripremi još koji singl?

Tako je, singl “Jugo” je izašao krajem godine te ona uz novu pjesmu “Volim te bez pitanja” predstavljaju nove singlove kojima najavljujem budući album. Jugo zasigurno predstavlja mali zaokret u mojem zvuku u usporedbi s prvim singlovima u mojoj karijeri, tako da se veselim novim pjesama, spotovima i daljnjem razvijanju!

Za singl “Premalo tvoj” potpisuješ režiju uz Ivanu Domazet, može li očekivati tvoj daljnji redateljski angažman?

Dosta sudjelujem u režiranju i idejnom oblikovanju svojih spotova i zasigurno ću i dalje biti aktivan u režiranju i kreiranju spotova, pošto je ipak i rad u kazalištu i režiranje predstava jedan od mojih interesa.

Osim svoje solo karijere i dalje si aktivan u bendu Act Positive Duo. Kako usklađuješ ta dva projekta?

Cijeli svoj život sam na više frontova: glazba, ulično kazalište, gluma, režija, animacija. Kad nešto voliš onda se  nije teško organizirati, posložiti i izvesti sve to. Kako sam jedan od organizatora dječjeg festivala 'Veseli glasi – Voci allegre" napisao sam glazbu za pjesmu pobjednice Leticije Liović “Obojimo svijet bojama duge” dok je tekst napisala Ivana Domazet, a pjesma će se koristiti kao himna Društva naša djeca Poreč

U tvojim pjesmama osjetan je prizvuk mediteranskog pop zvuka, jesi li inspiriran “ča-valom” ili naginješ na moderniju pop produkciju?

Ne bih rekao da sam čisti pop, ako se moram negdje svrstati, rekao bih da je to pop rock. Autorski ne naginjem nekom određenom žanru, kad radim pjesme, radim po svom osjećaju i vodim se time kako se meni nešto sviđa. Nove pjesme, poput Jugo, mislim da idu u drugačijem smjeru nego moji raniji radovi. Danijel Damjanić i ja radimo tekstove i aranžmane, te mislim kako je novi materijal puno zreliji i ozbiljniji, kako u tekstovima, tako i u aranžmanima.

Je li ti sudjelovanje u showu “The Voice” otvorilo neke nove mogućnosti, kakva su tvoja iskustva nakon showa?

Vrijeme provedeno u The Voiceu za mene je jako važno, dobio sam potpuno novo iskustvo, upoznao brojne ljude i naposljetku, tu sam odlučio da ću ozbiljnije započeti svoju autorsku karijeru. Ubrzo su mi se počeli javljati  razni autori sa svojim pjesmama, tako da mi je to otvorilo jednu novu dimenziju i pomoglo mi da se odvažim napraviti taj prvi korak.

Jesi li još u kontaktu sa svojim mentorom Jacquesom Houdekom? Možemo li očekivati novi duet?

Čujemo se ponekad, Jacques je napravio glazbu za moj singl “Sami protiv svih” no nismo raspravljali o nekom novom duetu, trenutno smo dosta zauzeti i on i ja, no tko zna što nas čeka u budućnosti.

Možemo li uskoro očekivati novi album? Koji su tvoji planovi?

S Danijelom Damjanovićem radim na novim pjesmama, trenutno pripremamo njih par, a jedna će uskoro izaći i kao singl sa video spotom koji će snimiti Ana Bolobicchio. Nakon što predstavim nove singlove i spotove, zasigurno ću ih okupiti na novom albumu. A biti će i svirki s Act Positive Duom, tokom ljeta zasigurno, tako da ako nas čujete, navratite! (ls/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...