Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (02:05:44) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

Flego pisao ministru: Ne damo Istarski klub studenata!

Hrvatska, 16.03.2019. (09:27)
Istarski župan Valter Flego
Istarski župan Valter Flego

Istarski župan Valter Flego reagirao je na najavu mogućeg iseljenja Kluba studenata Istre „Mate Balota“ iz prostora kojeg koriste u centru Zagrebu. „Ovim putem, kao istarski župan, iskazujem punu podršku Klubu studenata Istre "Mate Balota" u Zagrebu, kojeg država želi izbaciti iz prostora u kojem aktivno djeluje preko 50 godina. Klub je na istoj adresi od 1966. i godinama je kultno mjesto okupljanja ne samo Istrijana već i svih studenata u Zagrebu. U njemu su održana brojna nezaboravna druženja, programi i edukacije.

Legendarni “Istarski” godinama doprinosi promociji našeg zavičaja u Zagrebu. I zato ne damo „Istarski“!, ističe župan Flego i dodaje kako je uputio i dopis ministru državne imovine Goranu Mariću. Od ministra je župan zatražio da povuče odluku te da se obnovi ugovor kako bi Klub mogao nesmetano djelovati u sadašnjem prostoru.

„Istarska županija redovno sufinancira materijalne troškove rada Kluba, te potiče rad ove udruge jer je i samo osnivanje Kluba zacrtano na ideji vezanosti za Istru - kraj iz kojeg većina članova Kluba potječe. Osjećaj pripadnosti njeguje se druženjem i okupljanjem, kao i aktivnostima koje promoviraju Istarsku županiju, njene običaje, kulturu, povijest, ali i znamenite žitelje“, stoji između ostalog u dopisu župana upućenom ministru. Župan Flego sa saborskim zastupnikom Tuliom Demetlikom 19. ožujka, na tu će se temu sastati i s predstavnicima Kluba studenata Istre, u Zagrebu. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina