Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:22:14) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

U Bujama održano županijsko natjecanje iz povijesti

SŠ Mate Balote Poreč, 15.03.2019. (16:36)

U Talijanskoj srednjoj školi "Leonardo da Vinci" Buje je 8. ožujka 2019. godine održano županijsko natjecanje iz povijesti na koje je pozvano osam učenika Srednje škole Mate Balote. Ostvareni rezultati bili su izvrsni.

U kategoriji prvih razreda Paolo Bilić osvojio je 3., Lara Stranić 4., a Vlatka Ćosić 5. mjesto. Među učenicima drugih razreda Luka Brajković osvojio je 3., a Thomas Krebel 4. mjesto. Posebno su u školi ponosni na učenike četvrtih razreda. Lovre Labura osvojio je 1., Antonio Ivančić 2., a Adrian Zbašnik 5. mjesto.

Natjecanje je održano u dvije kategorije: pisane provjere znanja i samostalni istraživački radovi. Županijsko je povjerenstvo konačne rezultate natjecanja poslalo Državnom povjerenstvu, koje će obaviti odabir najboljih učenika za državno natjecanje iz povijesti.

Učenici su s mentorima i voditeljima, uz stručno vodstvo profesorice povijesti Erike Šporčić Calabrò, razgledali stari grad i posjetili izložbu "Digitron Utopia" koja govori o prvom europskom džepnom kalkulatoru, popularno zvanom digitron.

Lara Stranić, 1. razred opće gimnazije

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina