Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (18:25:17) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Propisane međunarodne cijene za EU: 0,19 EUR po minuti za pozive i 0,06 EUR po SMS poruci

EU, 14.03.2019. (14:50)
(Izvor:Bug Online)Link

Od 15. svibnja 2019., svaka maloprodajna cijena (bez PDV-a) koja se naplaćuje potrošačima za regulirane cijene međunarodnih poziva unutar Europske unije ne smije prelaziti 0,19 EUR po minuti za pozive i 0,06 EUR po SMS poruci, kako piše Bug.

Nova pravila o ograničenjima maloprodajnih cijena za međunarodne pozive unutar EU-a (fiksni i mobilni pozivi i SMS-ovi) uvedena su Uredbom EU-a (EU) 2015/2120 kako je izmijenjena i dopunjena. Kako bi se osigurala dosljedna primjena Uredbe, BEREC je objavio Smjernice o utvrđivanju kriterija koje bi nacionalna regulatorna tijela trebala uzeti u obzir. Ove smjernice uključuju opće odredbe (opseg Uredbe, alternativne tarife, intervale naplate, itd.), kao i posebna pravila u kojima BEREC definira postupak i parametre za procjenu održivosti tih odredbi.

Područje primjene Uredbe

Uredba pokriva samo komunikacijske usluge unutar EU-a, koje se temelje na potrošnji i koje se nude potrošačima. Što se tiče zemljopisnog područja primjene Uredbe, uredba se odnosi na sve države članice EU, uključujući najudaljenije regije, koje su dio jedinstvenog tržišta EU. Za pozive podrijetlom iz Norveške, Islanda i Lihtenštajna, Uredba bi se primjenjivala čim se uključi u sporazum o Europskom gospodarskom prostoru (EEA).

Članak nastavite čitati na Bugu Online. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium