Početna
Srijeda, 20.Ožujka 2019 (01:03:37) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Male skitnice iz vrtića Radost na izletima po Istri

Poreština, 14.03.2019. (15:22)

Skupina "Male skitnice" Dječjeg vrtića Radost II ove je pedagoške godine odradila već tri izleta. Anamarija Barbarić, majka čije dijete pohađa vrtić, upoznala je djecu sa zanimanjem turističkog vodiča i stručno ih vodila kroz sve izlete.

Za prvi odabrali su šetnju svojim gradom, posjet Eufrazijevoj bazilici te Akvariju. Potom su bili u Zvjezdarnici Višnjan gdje su nebo gledali kroz teleskop i slušali zanimljivosti o Svemiru. Nakon šetnje kroz Grožnjan posjetili su i Galeron muzej.

Na treći izlet uputili su se prošloga tjedna. U autobusu se od Poreča do Pule, pjevalo i na zabavan način učilo o Sv. Lovreču, Limskom Kanalu, Balama.

U Puli su najprije posjetili Aquarium smješten u 130 godina staru utvrdu Verudela. Najveće uzbuđenje i znatiželju kod djece izazvali su morski pas, borba hlapova te velika morska kornjača. Bilo je zanimljivo vidjeti odjel "Dječjeg vrtića životinja" u kojem se bebe životinje drže pod posebnim uvjetima sve, dok ne budu spremne prijeći u "svijet odraslih životinja".

Nakon kraće stanke za ručak, obišli su Amfiteatar, Dvojna vrata i Slavoluk Sergijevaca, (tzv. Zlatna vrata) gdje je mama Anamarija kratkom pričom, odnosno legendom o znamenitostima zaintrigirala dječju maštu. Na povratku kući, svratili su na sladoled i kavu – nezaobilazan ritual i izvor veselja svakog izleta. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda