Početna
Srijeda, 20.Ožujka 2019 (01:09:11) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Studenac preuzima Istarske supermarkete

Gospodarstvo, 14.03.2019. (13:40)
Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca
Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca

TrgovačkI lanac Studenac podnio je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zahtjev za preuzimanje porečke maloprodajne kompanije Istarski supermarketi (IS). Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% dionica IS-a na temelju nedavno potpisanog ugovora između dvije tvrtke.

Ova transakcija osigurat će nove investicije i transfer znanja i iskustava kako za IS, tako i za Studenac, značajno će povećati volumen poslovanja i omogućiti stvaranje tržišnog lidera na Jadranskoj obali.

Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca, izjavio je kako Studenac nastavlja s unapređivanjem ponude za domaće kupce kroz preuzimanje vrlo dobro pozicionirane tvrtke i sa strane kupaca visoko cijenjene u Istri.

-IS je uspješna organizacija s odličnim resursima i vjerujemo da će nam sinergijski efekt svima donijeti nove mogućnosti koje će doprinijeti zadovoljstvu kako naših kupaca, tako i zaposlenika, rekao je Senczuk.

Glavni direktor IS-a Vedran Banovac dodao je kako su u tom poduzeću sretni što imaju priliku biti značajan dio procesa konsolidacije hrvatskog maloprodajnog tržišta. -Za IS ova transakcija predstavlja stratešku priliku za povećanje tržišnog udjela u okviru dinamičnog rasta unutar regije. Veselimo se integraciji našeg tima sa Studencem te zajedničkom radu kojim ćemo dodatno ojačati naše poslovanje, rekao je Banovac. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji