Početna
Srijeda, 21.Kolovoza 2019 (19:12:46) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival

Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika u SŠ Mate Balote

SŠ Mate Balote Poreč, 13.03.2019. (11:09)

Srednja škola Mate Balote Poreč prošlog je četvrtka bila domaćin županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika. Sudionike su prigodnim riječima dobrodošlice dočekali profesorica povijesti i latinskog jezika Sanja Banko Sirotić i ravnatelj Krešimir Bronić. Kulturni program vodila je učenica 3. razreda jezične gimnazije Aida Mrkaljević. U kulturnom dijelu programa nastupila je Lara Stranić s recitacijom Gustava Krkleca „Srebrna cesta“ te zbor s izvedbama „Adiemus“ i „Yellow submarine“.

Na natjecanju su sudjelovali Gimnazija Pula, Pazinski kolegij – klasična gimnazija s pravom javnosti, Talijanska srednja škola Rovinj, Talijanska srednja škola – Scuola media superiore italiana "Leonardo da Vinci" Buje, Talijanska srednja škola „Dante Alighieri“ Pula, Srednja škola „Zvane Črnja“ Rovinj te Srednja škola Mate Balote.

U kategoriji latinskog jezika za gimnazije prvo je mjesto osvojila Myriam Scabozzi s mentoricom T. Brenko Reljanović iz Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“ Pula, drugo Gaia Banko s mentoricom M. Sciolis iz Talijanske srednje škole Rovinj i Marko Drandić s mentoricom T. Brenko Reljanović iz Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“. Treće mjesto osvojila je Katja Marđetko s mentoricom K. Macuka.

U kategoriji latinskog jezika za klasične gimnazije prvo mjesto osvojio je Mateo Cader s mentoricom N. Kosanović iz Gimnazije Pula, drugo Julija Gerenčir s mentoricom M. Maligec i Josip Mužević iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije s pravom javnosti. Treće mjesto osvojila je Ivana Kontošić, s mentoricom M. Maligec iz Pazinskog kolegija.

U kategoriji grčkog jezika za klasične gimnazije prvo mjesto je osvojila Julija Gerenčir, drugo mjesto Hrvoje Vojvodić te treće Ivana Kontošić, s mentoricom M. Maligec iz Pazinskog kolegija. (th)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Vruće ljetne ponude
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom