Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:21:00) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Završio 12. Zlatni zub: Brodolomke odnijele uvjerljivu pobjedu

Kultura, 11.03.2019. (15:21)
Zlatni zub otišao je Brodolomkama
Zlatni zub otišao je Brodolomkama

Više od dvije tisuće gledatelja od 26. veljače do 10. ožujka pratilo je 12. porečki festival komedije i smijeha, Zlatni zub. Ukupno dvanaest izvedbi devet predstava i popratni glazbeni program u porečko su kazalište privukli publiku od 3 do 83 godine, koja je i ove godine odlučivala o pobjedniku. Nedvojbeno najjači pljesak i prvu nagradu zaslužila je predstava Brodolomke, dok je Srebni zub pripao Furbaćoni 2.

Zlatni zub otišao je Brodolomkama
Furbaćona 2 pulskog INK-a osvojila je Srebni zub

Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula s autorskim je timom predstave na dodjeli nagrada zahvalila porečkoj publici na Srebrnom zubu zlatnog sjaja. Svaka je nagrada vrijedna, no ona koju dobiješ “kod kuće”, kako kaže, uvijek ima posebno značenje. Podsjetimo, Furbaćona 2, komedija na istarskoj čakavici u režiji Jasminka Balenovića te izvedbi Lare Živolić, Luke Mihovilovića, Rade Radolovića i Valtera Roše otvorila je natjecateljski dio programa 12. Zlatnog zuba, a topao i dugotrajan aplauz ispunjenog gledališta već je prvog dana dao naslutiti da je ova predstava kandidat za nagradu.

Brodolomke Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra Zlatni su zub mjereno pljeskometrom osvojile već prvom popodnevnom izvedbom, dok je ona večernja samo nadmašila prvi rezultat. Gorko-slatka predstava o alkoholizmu u režiji Krešimira Dolenčića, puna britkog i kvalitetnog humora, porečku je publiku u prvoj sekundi uvukla u osobne priče Hane, Bebe, Dinke i Mateje, junakinja koje terapijom plesom otkrivaju uzroke svoga problema. Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić i Anita Matić Delić te njihov terapeut Luka Petrušić savršeno su iznijeli predstavu punu teških momenata, i dokazali da se o svemu može i treba govoriti otvoreno, uz puno suza, ali i smijeha.

Zlatni zub otišao je Brodolomkama
Dodjela nagrada 12. Zlatnog zuba, festivala komedije i smijeha

Nagrade su uručili David Belas i Suzana Rupenović iz porečkog Učilišta, koje je ove godine Zlatni zub podiglo na višu razinu. Od uvodnog SHAKEspearea na EXit, legendarne predstave zagrebačkog Teatra Exit, pa sve do posljednje predstave festivala Priče iz čarobne kutije Teatra Naranča namijenjenoj djeci, gotovo sve izvedbe bile su rasprodane. Belas, voditelj glazbeno-scenske djelatnosti Učilišta posebno je zahvalio Gradu Poreču na potpori bez koje ovakav bogat program festivala ne bi bilo moguće ostvariti.

Odlična atmosfera koja je u kazalištu vladala protekla dva tjedna, kao i broj prodanih ulaznica, još jednom su potvrdili da porečko kazalište u ovoj sezoni kontinuirano nudi program za sve uzraste i interese prepoznat kod publike iz cijele Istre. Uz čak dvanaest izvedbi publika je mogla uživati i u koncertima Barbare Munjas, Cool Quarteta i Porečkih delfina, a pazilo se i na detalje poput ruža i mimoza za Dan žena te vrhunskog porečkog vina.

U službenom programu pored pobjednika nastupili su Tarik Filipović, Ri teatar, Scena Gorica, Hit teatar, Kazalište Tragači i Centar mladih Ribnjak, a uz Grad Poreč pokrovitelji 12. Zlatnog zuba, festivala komedije i smijeha, i ove su godine bili Istarska županija, Ministarstvo kulture, TZ Grada Poreča, Valamar Riviera i Vina Damjanić.

Zlatni zub otišao je Brodolomkama
Barbara Munjas Calligraphy za kraj festivala
Zlatni zub otišao je Brodolomkama
Završna večer službenog programa ispunila je kazalište do posljednjeg mjesta
Zlatni zub otišao je Brodolomkama
Završna večer službenog programa 12. Zlatnog zuba ispunila je kazalište do posljednjeg mjesta


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!