Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:26:27) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

Porečke poduzetnice na najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe

Iz Grada Poreča, 09.03.2019. (11:24)
Porečke poduzetnice u Zagrebu
Porečke poduzetnice u Zagrebu

Porečke poduzetnice sudjelovale su u bogatom programu Kongresa poduzetnica - najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe koji se u Zagrebu tradicionalno održao na Dan žena, okupivši na predavanjima, panelima, promocijama, business speed datingu, modnoj reviji i nagradnoj igri više od 550 sudionica i sudionika.

Na sajmu su bile porečke poduzetnice Sandra Mraović Deković, Irina Lovrić, Anamarija Pustijanac Vinković, Tiziana Peteh, Danijela Hlanuda, te pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić. Grad Poreč je svojim predstavnicama osigurao besplatno sudjelovanje i praćenje svih sadržaja Kongresa, networking, izlaganje vlastitih proizvoda i usluga u okviru prodajno promotivnog showroom prostora s pripadajućom infrastrukturom, te mogućnost povezivanja s brojnim poduzetnicama iz cijele regije.

Trenutni udio žena u poduzetništvu grada Poreča iznosi oko 20 posto, a gradska je uprava u cilju poticanja ulaska većeg broja žena u poduzetništvo odlučila poduzeti i uvesti određene mjere i novitete. Tako je već prošle godine u sklopu Mjeseca poduzetništva u Poreču u suradnji s Women in Adria, organiziran Networking breakfast kako bi pomogao ženama poduzetnicama da se međusobno upoznaju, umreže i informiraju.

Grad je ove godine u svoj Program poticanja poduzetništva, za koji svake godine izdvaja oko 100 tisuća kuna, uveo novine vezane za žene poduzetnice. Naime, ako se žena poduzetnica kandidira za poticaje i potpore Grad Poreča, od ove godine može ostvariti čak 20 posto više subvencija u odnosu na prošlu godinu. Ženama koje se bave poduzetništvom, Grad također olakšava brigu o djeci uređenjem novih vrtićkih prostora i osiguravanjem stručnjaka i odgajatelja.

-Želja nam je kroz sve ove mjere i aktivnosti potaknuti porečke poduzetnice da se istaknu i umrežavaju u cilju stjecanja novih znanja, poznanstava i poslovnih iskustava. Ostale Porečanke želimo potaknuti da razmisle o poduzetništvu, osvijeste svoje kvalitete i hrabro okrenu novu poslovnu stranicu. Grad će im u tome biti partner i podrška, kaže gradonačelnik Loris Peršurić. (Priopćenje za javnost/dp)

Fotografije

Na kongresu
Predstavljanje


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6