Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:25:59) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Peršurić: slobodno mogu reći da Poreč vode žene

Iz Grada Poreča, 07.03.2019. (14:37)

Kao malo koji drugi grad, Poreč na čelu gotovo svih gradskih ustanova i poduzeća ima žene, pa je gradonačelnik Loris Peršurić danas ususret Danu žena za njih održao prijem.

-Slobodno mogu reći da Poreč vode žene, jer na čelu 13 od 16 ustanova su upravo žene, pola gradskih upravnih odjela vode žene, a tu su i moje dvije zamjenice. Neke od vas su na ovim pozicijama dugi niz godina i već ste postale sinonimom za ustanove koje vodite, dok su neke od vas u samom početku i tek stvarate svoje priče i projekte. Ipak, ono što vam je svima zajedničko je da radite za jedno zajedničko dobro, da ste odlične i pouzdane suradnice, da ste odgovorne u svojem poslu, rekao je gradonačelnik.

Na prijemu su se okupile zamjenice gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović i Sanja Oplanić, pročelnice Vesna Kordić i Nataša Simonelli, ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos, Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić, TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli, Doma za starije i nemoćne Tihana Mikulčić, Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, Gradske knjižnice Irides Zović, Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić, direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica. Uz njih, tu su i ravnateljice OŠ Finida Suzana Poropat Božac, DV Radost Divna Radola, DV Paperino Nataša Musizza, Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić te gradska pročelnica Morena Mičetić Fabić, koje su bile službeno odsutne.

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje. Komunikacija je, kažu, praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i na projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad. Pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić, koja u svakodnevnom poslu i najviše komunicira sa ustanovama, izrazila je zadovoljstvo time što u svom poslu najviše surađuje sa ženama, ocijenivši kako su one pouzdane, organizirane, odlučne te da probleme brzo rješavaju, što ih čini odličnim vođama.

Nataša Basanić Čuš istaknula je posebnost Poreča kao grada koji u dijelu brige o zdravlju i socijalnom standardu realizira projekte koje nitko drugi u zemlji ne radi. S njom se složila i Gordana Lalić, napomenuvši kako i brojne nagrade koje Poreč dobiva svake godine govore u prilog tome da se radi o gradu koji živi ispred svog vremena, ali i ljudima koji planski i zajednički rade na stvaranju takvoga grada. Nadija Kos naglasila je da i ulaganje u školstvo Poreč čini drugačijim od drugih te da sa svojim kolegicama ravnateljicama može potvrditi kako u gradu prepoznaju partnera koji za njihove potrebe, probleme i zahtjeve ima veliku dozu razumijevanja.

"Vjerujem da ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore. Kako i izreka kaže – žene su stvarni kreatori društva. Hvala vam što kreirate Poreč kao grad s najboljom kvalitetom života u zemlji", zaključio je gradonačelnik na kraju prijema. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore