Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:21:51) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Održana rasprava o izazovima u razvoju turizma u Poreču

Iz Grada Poreča, 01.03.2019. (17:49)
Sudionici skupa
Sudionici skupa

U Velikoj gradskoj vijećnici jučer je održana tematska rasprava „Izazovi razvoja turizma u Poreču“ a odazvalo joj se pedesetak sudionika, predstavnika raznih institucija, radnih tijela i tvrtki koje su na različite načine povezane s temom. 

Sastanak je sazvao gradonačelnik Loris Peršurić, kako bi se zajedničkim promišljanjima što preciznije odredili nastavak aktivnosti u smjeru smanjenja sezonalnosti turizma i drugih izazova razvoja turizma na našem području, kaže se u priopćenju iz gradske uprave.

Za sudjelovanje u raspravi pozvani su pročelnici upravnih odjela Grada Poreča, gradski vijećnici, članovi Vijeća Turističke zajednice Grada Poreča i Odbora za manifestacije Turističke zajednice, članovi gradskih odbora za turizam, manifestacije, gospodarstvo i EU fondove. Poziv je upućen i predstavnicima Sveučilišta Jurja Dobrile, Fakulteta ekonomije i turizma „Mijo Mirković“ u Puli, Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Pula, Udruženju obrtnika Poreč i njihovom Cehu ugostitelja i turističkih djelatnika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Istarske razvojne agencije, Agencije za ruralni razvoj Istre, Turističke zajednice Istarske županije, županijskog Upravnog odjela za turizam, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Zavičajnog muzeja Poreštine, Plave lagune, Valamara, Udruge hrvatskih putničkih agencija i IRTA-e.

“Poreč ne može pokriti razvoj turizma Hrvatske, ali moramo napomenuti da zajedno s okolnim općinama čini 10 posto hrvatskog turizma i upravo zato je dobro da imamo sastanak na tu temu.” izjavio je Peršurić pri otvaranju rasprave. Dodao je kako je Poreč „lokomotiva“ u razvoju hrvatskog turizma, da treba slijediti trendove i prilagoditi se promjenama koje dolaze, kako za sebe, tako i za druge.

U nastavku su izlaganja održali direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik na temu „Turizam u Poreču 2015.-2018.“ u kojem je govorio o statističkim podacima i povećanju broja dolazaka i noćenja u Poreču u navedenom periodu. Potom je izlaganje na temu „Sezonalnost – izazov razvoja turizma u Poreču“ održala Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Grada Poreča-Parenzo, u kojoj su predstavljenje mogučnosti produženja sezone i smanjenju sezonalnosti turizma.

Zaključeno je da će se slične tematske rasprave i sastanci na temu razvoja turizma održavati i dalje, kako bi se povećale ne samo brojke, nego i zainteresiranost svih gostiju za destinaciju, a konkretni rezultati i zaključci će se prezentirati široj javnosti. (lš)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji