Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (02:06:29) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Planiraju gradnju 3200 subvencioniranih stanova na ove tri lokacije (u Beču)

EU, 20.02.2019. (14:04)
(Izvor:Poslovni dnevnik)Link
Pixabay
Pixabay

U bečkim naseljima Liesing, Landstraße i Donaustadto 2022. planirana je gradnja 3200 subvencioniranih stanova. U ulicama Henneberggasse i Rößlergasse gradit će se 200 stanova s popratnim sadržajima. Ukupna je vrijednost oba projekta 27,9 milijuna eura, a učešće Grada Beča iznosi 8,2 milijuna eura. Uz sadržaje za djecu i zelene površine, kompleks u Henneberggasseu imat će i posebne stanove za osobe s malim primanjima. Zgrade u ulici Rößlergasse će također nuditi mnogo društvenih sadržaja za stanovnike, a njihova posebnost leži u funkcionalnoj promjenjivosti samih stanova koji će se moći prilagoditi potrebama stanara prenosi Poslovni dnevnik.

U novi će gradski kompleks u ulici Berresgasse u naselju Donaustadt Grad Beč uložiti 117 milijuna eura. 170.000 m2 bit će podijeljeno na tri djela: inovativno stanovanje s dječjim vrtićima i gastronomskom ponudom, urbano stanovanje s trgovinama te mirnije okruženje i mjesta za druženje osoba treće dobi. Gotovo će cijeli kompleks biti pješačka, tj. biciklistička zona kojom će dominirati zelene površine za igru i rekreaciju djece i odraslih.

Sva tri kompleksa dio su stambene ofenzive 2018.-2020. Grada Beča. Njome Grad želi zadržati visoku kvalitetu života i osigurati pristupačne cijene stanova za sve Bečane jer je prema riječima bečke vijećnice za stanogradnju Kathrin Gaal socijalna stanogradnja ključ uspješnog suživota u Beču. Originalni tekst u Poslovnom pročitajte ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč