Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (02:07:27) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Maturanti Srednje škole Mate Balote na interaktivnoj radionici o postupku samozapošljavanja

SŠ Mate Balote Poreč, 18.02.2019. (09:38)

Istarska je županija ovog mjeseca započela s provođenjem interaktivnih radionica u završnim razredima srednjih škola o osnivanju poslovnih subjekata, ali i postupku samozapošljavanja.

Već su održane u  Gospodarskoj školi Buje, Talijanskoj srednjoj školi Buje “Leonardo da Vinci”, Srednjoj školi Mate Balote Poreč, a uslijedit će predavanja u Srednjoj školi Buzet i Industrijsko – obrtničkoj školi Pula. Iduće je godine u planu održavanje radionica i u ostalim srednjim školama.

Cilj je radionica upoznati učenike s mogućnostima koje samozapošljavanje nudi, ali i dostupnim izvorima o bespovratnim sredstvima. Predavači su poseban naglasak stavili na korištenje mjera za poticanje samozapošljavanja koje provode općine, gradovi i Istarska županija. Krajnji je ishod radionica definiranje poslovnog plana i potrebnih koraka za ostvarivanje definiranog plana.

Sredstva za provođenje ovih radionica osigurana su iz projekta REI II koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta i dodijeljenih nepovratnih sredstava je 1.943.942,76 kuna.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom