Početna
Ponedjeljak, 19.Kolovoza 2019 (23:33:01) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Povratak u školu

Radionice na temu poticanja samozapošljavanja

Istra, 11.02.2019. (18:53)

U sklopu europskog projekta REI II čiji je nositelj Istarska županija, započelo je provođenje interaktivnih radionica završnim razredima srednjih škola na temu pravnih aspekata osnivanja poslovnih subjekata i procedure samozapošljavanja. Tim su programom obuhvaćeni svi relevantni aspekti novih mjera zapošljavanja, te se učenicima pružaju osnovna znanja u cilju poticanja na samozapošljavanje po završetku školovanja.

Proteklog tjedna održavanje radionica započelo je u Gospodarskoj školi Buje, Talijanskoj srednjoj školi "Leonardo da Vinci" Buje i SŠ Mate Balote Poreč, a predstoje ona u Srednjoj školi Buzet te Industrijskoj-obrtničkoj školi Pula. Sljedeće godine u planu je da se radionice održe i u ostalim srednjim školama.

Težište radionica je na upoznavanju učenika s mjerama aktivne politike zapošljavanja na području županije, s naglaskom na korištenje mjera za poticanje samozapošljavanja koje provode gradovi, općine i Istarska županija. Ishod radionice je definiranje poslovnog plana te koraka koje je potrebno poduzeti za ostvarivanje definiranog profesionalnog plana.

Radionice o "Pravnim aspektima i postupku samozapošljavanja" pokazale su se uspješnim alatom za motiviranje učenika na razmišljanje o samozapošljavanju te općenito postavljanju kvalitetnih ciljeva kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.

Sredstva za provođenje ovih radionica osigurana su iz projekta REI II koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta i dodijeljenih nepovratnih sredstava je 1.943.942,76 kuna. Osnovni cilj projekta je razvoj politika zapošljavanja na regionalnoj razini sukladno potrebama gospodarstva, socijalno uključivanje ranjivih skupina, kao i suradnja javnog i privatnog sektora u upravljanju ljudskim potencijalima. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Vruće ljetne ponude
Porsche Istra