Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:52:34) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
Max Petak

Boje prijateljstva u Dječjem vrtiću "Radost" Poreč

Poreština, 11.02.2019. (18:54)

U Dječjem vrtiću "Radost” su uz postojeće programe koje provode osmislili i jedan autorski, kojim djecu potiču na suradnju, pozitivan i tolerantan odnos prema drugima, međusobno pomaganje, odgovorno ponašanje i prihvaćanje različitosti. Razvijanjem tih socijalnih vještina ujedno se potiče osobni rast i razvoj i tako jača djetetova socijalno-emocionalna otpornost na izazove odrastanja.

S djecom svih starijih dobnih skupina centralnog i područnih vrtića, odgojiteljice i pedagoginja održavaju interaktivne radionice sastavljene od igara sa širokim spektrom zabavnih sadržaja i animiranih projekcija na temu prijateljstva.

Kroz igre i animirane projekcije razgovaraju o tome zašto je važno imati prijatelja, zašto im je netko prijatelj, koje osobine prijatelja oni imaju, što vole raditi s prijateljima, kad i kako pomažu prijateljima i na koji način rješavaju međusobne probleme.

Zamišljajući da su prijatelji boje, zelenom su prijatelju odredili iskrenost, plavi je onaj koji zna čuvati tajne, narančasti je pažljiv, crveni upozorava na pravila, sivi tješi prijatelja kada je tužan, ljubičasti se voli igrati, smeđi voli igračke podijeliti s prijateljima, dok bijeli prijatelj voli pomagati.

Za njih je prijateljstvo: "Kada se puno družiš" (D.B.), "Sve živo, igra, nogomet, lego!" (S.B.), "Kada nekog utješiš" (A.Č.), "Da se igramo, da se lovimo, i to je sve!" (M.A.),"Prijatelj je da ti pomogne" (B.K.), "Kada nekoga pronađeš i budeš zauvijek prijatelj" (A.K.), "Prijatelj ti može biti i kada šutiš" (D.G.). (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6