Početna
Petak, 23.Kolovoza 2019 (16:20:43) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Chrome 73 s podrškom za multimedijalne tipke na tipkovnicama

Tehnologija/znanost, 11.02.2019. (09:51)
(Izvor:Bug Online)Link

Chrome 73 inačica Googleova internetskog preglednika koja bi korisnicima trebala biti dostupna idući mjesec između ostalog dobit će i podršku za multimedijalne tipke na tipkovnicama, piše Bug.

Podrška za multimedijalne tipke u početku će biti implementirana u Chrome OS, Windows i macOS inačice Chrome preglednika, a kasnije i u Linux inačicu. Podrška za multimedijalne tipke korisnicima bit trebala omogućiti da putem njih kontroliraju reprodukciju audio i video sadržaja unutar samog preglednika.

Chrome 73 bi trebao donijeti podršku za tipke za pokretanje i pauziranje sadržaja (Play i Pause), pretraživanje sadržaja (Seek backward, Seek forward) te pokretanje prethodne ili sljedeće komponente unutar liste za reprodukciju (Previous track i Next track).

Ono što vrijedi napomenuti da će podrška za multimedijalne tipke biti implementirana na razini samog Chromea, a ne njegovih kartica, što znači da će se multimedijalne tipke funkcionirati čak kad je prozor Chromea minimiziran. Podršku za multimedijalne tipke zasad je moguće testirati putem Chrome 73 Beta i Chrome Canary inačica preglednika.

Uz Chrome 73 bit će isporučivan i Media Session API kojeg će developeri moći iskoristiti za kontrolu reprodukcije multimedijalnog sadržaja unutar preglednika te prilagođavati mogućnosti interakcije za pojedine multimedijalne tipke na tipkovnici.

Osim spomenutog Chrome 73 Beta donosi i automatski PiP način rada za progresivne web aplikacije, "Skip Ad" opciju za preskakanje reklama u podržanim servisima kao što je YouTube i "Sync and Google services" izbornik sa svim opcijama vezanim za Googleovo prikupljanje podataka. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6