Početna
Petak, 23.Kolovoza 2019 (16:31:30) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

Zlatko Kumrić jako dobrim nastupom u Parizu došao na korak do bronce

Sport, 11.02.2019. (09:12)
Zlatko Kumrić na Grand Slamu Paris 2018.
Zlatko Kumrić na Grand Slamu Paris 2018.

Ovog vikenda su oči judaškog svijeta bile uperene u jedan od najvećih turnira sezone, Grand Slam Pariz. Pred više od 14 tisuća gledatelja u Bercyju nastupilo je i četvoro hrvatskih judoka, a najbolji rezultat ostvario je Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Zlatko Kumrić je još jednom potvrdio kako obožava svjetla velike pozornice, a to Grand Slam u Parizu svakako je. Popularno zvan i «judaški Wimbledon», Pariz je pozornica na koju dođu najbolji u svijetu i stvar je prestiža ući u finalni blok.

Ako se zna da je Kumrić (do 100 kg) u posljednjih pet nastupa četiri puta stigao barem do četvrtfinala Pariza, nije teško zaključiti kako se 25-godišnji Splićanin dobro osjeća na tatamiju Bercyja. Wazari i ippon protiv Amerikanca Keevea bili su zagrijavanje u manje od dvije minute, a iskorištena prilika kroz ippon zahvatom protiv petog na svijetu, Portugalca Fonsece, pokazala je da se Zlatko osjeća dobro.

S dva prekrasna ippona, protiv Remarenca (UAE) i Iddira (FRA), kao da je rekao «Ozljeda je stvar prošlosti, vratio sam se!», da bi isto pokazao i vrlo hrabrim nastupom protiv Choa, aktualnog prvaka svijeta. Južnokoreanac je iskoristio svoju priliku i s wazarijem otišao do polufinala, a Kumrić je zasluženo prošao do borbe za broncu.

Tamo je dočekao poraženog iz polufinala, Izraelca Paltchika, trećeg sa svjetske rang ljestvice. U borbi za broncu nastavio je u ritmu cijelog dana. Prve dvije minute je dominirao u gardu, natjerao Paltchika na dvije kazne i došao na rub medalje. Međutim, tada Izraelac pokazuje zašto je u svjetskom vrhu i obje situacije smanjenje nepažnje riješava u svoju korist wazarijima za slavlje.

Na pragu borbe za medalju bila je i Barbara Matić (do 70 kg), koja je do četvrtfinala stigla ipponima protiv Belgijke Taeymans i Južnokoreanke Kim te wazarijem protiv Brazilke Santane. U četvrtfinalu je naša judašica izgubila wazarijem od domaće predstavnice Pinot, a zatim ipponom u repasažu od iskusne Niang (MAR).

- Imam osjećaj da je mogla danas do medalje. Lijepo je radila sve do četvrtfinala, odnosno čak i do repasaža, ali tamo nije odradila taktički kako je bilo dogovoreno uoči borbe – rekao je trener Vladimir Preradović, dok je Barbara dodala:

- Osjetila sam i u četvrtfinalu da mogu dobiti, ali danas nije išlo bolje. Vraćamo se treninzima i vjerujem da ću uskoro opet do medalje na Grand Prix turnirima.

U prvim nastupima izgubili su Dominik Družeta (do 81 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg). (BB/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra