Početna
Ponedjeljak, 19.Kolovoza 2019 (23:39:39) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Povratak u školu

Talijansku osnovnu školu posjetio ataše za kulturu iz Veleposlanstva Japana

Kultura, 08.02.2019. (15:46)

Trenutak za pamćenje u sklopu Građanskog odgoja dogodio se 5. veljače u Talijanskoj osnovnoj školi za vrijeme posjeta atašea za kulturu iz Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

Gospodin Ryohei Nakaima upoznao je učenike sa zanimljivostima o Japanu, geografskim podacima, klimi, gospodarstvu i kulturi. Improviziranim kratkim kvizom provjerio je učenička dosadašnja znanja o Japanu te proširio njihove spoznaje o fascinantnom kulinarskom svijetu, koji je danas vrlo cijenjen u Europi i svijetu.

Uslijedilo je predavanje učiteljice iz Rijeke, koja je godinu i pol dana imala priliku boraviti u Japanu kao stipendistica Veleposlanstva Japana. Pričala je učenicima o zanimljivom iskustvu u Zemlji izlazećeg sunca, o načinu života i kulturi.

Na kraju susreta djeca su imala priliku postaviti pitanja te zadovoljiti vlastitu znatiželju o tradicionalnim običajima i kostimima Japana. Mogli su vidjeti i maketu magnetno-levitacijskog vlaka MAGLEV kojim se u jednom satu može prijeći udaljenost od 500 km. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Vruće ljetne ponude
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium