Početna
Četvrtak, 25.Travnja 2019 (08:58:02) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
Max City - najveći shopping centar u Istri

Talijansku osnovnu školu posjetio ataše za kulturu iz Veleposlanstva Japana

Kultura, 08.02.2019. (15:46)

Trenutak za pamćenje u sklopu Građanskog odgoja dogodio se 5. veljače u Talijanskoj osnovnoj školi za vrijeme posjeta atašea za kulturu iz Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

Gospodin Ryohei Nakaima upoznao je učenike sa zanimljivostima o Japanu, geografskim podacima, klimi, gospodarstvu i kulturi. Improviziranim kratkim kvizom provjerio je učenička dosadašnja znanja o Japanu te proširio njihove spoznaje o fascinantnom kulinarskom svijetu, koji je danas vrlo cijenjen u Europi i svijetu.

Uslijedilo je predavanje učiteljice iz Rijeke, koja je godinu i pol dana imala priliku boraviti u Japanu kao stipendistica Veleposlanstva Japana. Pričala je učenicima o zanimljivom iskustvu u Zemlji izlazećeg sunca, o načinu života i kulturi.

Na kraju susreta djeca su imala priliku postaviti pitanja te zadovoljiti vlastitu znatiželju o tradicionalnim običajima i kostimima Japana. Mogli su vidjeti i maketu magnetno-levitacijskog vlaka MAGLEV kojim se u jednom satu može prijeći udaljenost od 500 km. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...