Početna
Petak, 23.Kolovoza 2019 (16:20:49) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Maškare na vlasti u Višnjanu, paljenje Višnjanskog lakodelca 5. ožujka

Poreština, 08.02.2019. (10:31)

Višnjanski općinski načelnik Angelo Mattich prekjučer je u večernjim satima ključeve mjesta predao višnjanskim maškarama, čime je i službeno započela njihova vladavina. Ključeve je preuzeo načelnikov prezimenjak Marin Matić, predsjednik Udruge maškare Višnjan.

Da bi sve proteklo mirno i po propisima pobrinula se europska policija poslana po nalogu FECC-a (europskog udruženja maškara) čiji je višnjanska maškarana udruga član od prošle godine, najviše zahvaljujući angažmanu bivše predsjednice i meštrice Sandre Fabac.

Višnjanske maškare obećale su da će se maksimalno angažirati oko rješavanja problema u općini. Prvenstveno će se, rekli su, zalagati za rješavanje problema manjka radne snage i na suzbijanju kriminala i već su pronašli prijeko potrebnog dimnjačara i psihijatra. Trebaju još ginekologa, bračnog savjetnika, lokalnog policajca i nekoliko komunalnih redara.

Otkako su ušli u Europu, cilj im je zapošljavati ljude i iz ostalih europskih zemalja. Kako Višnjan ima problema u pronalasku komunalnih djelatnika (škovacina), već su u pregovorima s jednom emigrantskom skupinom iz Sirije, a ubrzo kreće i postupak rješavanja papirologije.

Nakon što je vlast predana, maškare su svom bivšem načelniku Angelu Mattichu uručile prigodni poklon - antistresnu erotsku masažu u najboljem europskom salonu "Harmony". Po starom običaju, maškare su zatim krenule u đir s muzikantima po Višnjanu, odnosno đir od oštarije do oštarije. Ludo su se zabavili, kako to i priliči maškarama.

Nakon podizanja pusta i preuzimanja ključeva, maškarani program u Višnjanu se nastavlja 24. veljače 2019. okupljanjem na Trgu Slobode gdje u 16 sati počinje Dječji maskenbal.

Pusna nedilja, 3. ožujka počinje u 7.30 sati kad maškarana povorka kreće u obilazak okolnih sela.

5. ožujka  u 17 sati počinje predstavljanje maškaranih skupina i suđenje pustu; "Višnjanskem lakodelcu" koji će biti osuđen za primjer svim lakodelcima Višnjana i šire okolice. Za sve prisutne, na kraju će biti priređena velika fritaja, a "Tu i tamo bend" rasplesat će sve maškare u višnjanskoj kino dvorani. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina