Početna
Ponedjeljak, 19.Kolovoza 2019 (23:41:07) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Povratak u školu

Policija privela prevaranta

Crna kronika, 08.02.2019. (10:13)
Pixabay
Pixabay

Djelatnici pulske, porečke i rovinjske policije proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio šest kaznenih djela prijevare, po dva na području svake policijske postaje.

Mladića se tereti da je između 7. i 13. siječnja 50-godišnju ženu prevario i oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon što je s njom stupio u kontakt putem društvene mreže, mladić joj je ponudio pomoć u liječenju zdravstvenih problema, na što je žena pristala te mu je predala više tisuća kuna.

Prilikom predaje novca, 24-godišnjak joj je ponudio ''laku'' zaradu, odnosno pozvao ju da pođe s njim i sklopi više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera na području Poreča i Pule, na što je žena pristala te je kupila više mobitela, koje mu je potom predala. Nekoliko dana nakon toga, žena je na nagovor 24-godišnjaka posudila više tisuća kuna te je ponovno predala novac mladiću, a shvatila je da je prevarena tek nakon što su joj počele pristizati obveze plaćanja temeljem sklopljenih pretplatničkih ugovora.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Vruće ljetne ponude