Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (21:11:27) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
Max City - najveći shopping centar u Istri

Europe, we can!

SŠ Mate Balote Poreč, 21.12.2018. (16:58)

U Srednjoj školi Mate Balote u Poreču započinje projekt u sklopu programa Erasmus+ s temom "Lamb and olive oil…What else?". Aktivnosti na ovom projektu trajat će dvije godine, od rujna 2018. do rujna 2020.

U projekt su osim Srednje škole Mate Balote uključene dvije škole iz Francuske: Lycee institut Francois Marty, Monteils i OGEC Saint Joseph, Villefranche de Rouergue i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule.

Na projektu će raditi učenici prvog, drugog i trećeg razreda, smjera agrotehničar, pod mentorstvom svojih profesora struke: Margite Žiković, Marine Čanić, Eligia Bernobića, Mirele Marković i Oriete Milovan. Cilj je projekta poboljšanje strukovnih i jezičnih kompetencija učenika te razmjena iskustava s vršnjacima iz Francuske koji se školuju za isto zanimanje.

Tijekom projekta planirane su i dvije mobilnosti – učenici iz Francuske dolaze u posjet školama u Hrvatskoj 2019. godine, dok će učenici iz Poreča i Pule posjetiti škole u Francuskoj u proljeće 2020. godine.

U sklopu projekta učenici će kroz terenske nastave posjetiti nekoliko obiteljskih gospodarstava u Istri koja se bave uzgojem maslina i proizvodnjom maslinovog ulja.

Tema i ciljevi projekta, sudionici projekta, način realizacije i sve aktivnosti koje će se u sklopu projekta provoditi predstavljeni su učenicima i nastavnicima na Eko danu 21. studenog 2018. u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Učenice četvrtog razreda smjera agrotehničar Carol Peruško i Emilija Maurović prezentirale su aktivnosti  o završenom projektu Erasmus+ s temom "Agroturizam i uzgoj koza", prikazan je film "Koza je krepala", a gosti iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule predstavili su svoj grad  i odrađene aktivnosti iz novog projekta.

Projekt je predstavljen i u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli 11. prosinca 2018. Učenici i nastavnici Srednje škole Mate Balote predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti, izvijestili o terenskoj nastavi u OPG-u Uljara Grubić, Bale i predstavili svoj grad Poreč. Na radnom su sastanku također dogovorene aktivnosti koje će se kroz projekt odrađivati.

Margita Žiković

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Autowill - Proljetne uštede na svim modelima