Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:53:05) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
OKOLO - tjedan kulture življenja u Poreču

Večeras utorak u foajeu: Mladen Blažević

Kultura, 04.12.2018. (12:00)
Mladen Blažević
Mladen Blažević

Nakon Davora Sanvincentija prošloga tjedna, u sklopu programa Utorak u foajeu, porečko će Učilište ugostiti nagrađivanog pisca, pjesnika i scenarista Mladena Blaževića. Premijera njegova putopisnog serijala Istriana Jones ispunila je kinodvoranu na 8. Porečdoxu i zaslužila brojne pohvale, a večeras u 19 sati uz slobodan ulaz Blažević će se u foajeu kazališta predstaviti poezijom.

Mladen Blažević (Rijeka, 1969.) ovogodišnji je dobitnik nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, koja mu je uručena u rujnu na KaLibar festivalu u Zadru. Devedesetih je uz studij prava radio različite poslove, često kao novinar u brojnim dnevnim i tjednim novinama.

Početkom 2000. pokrenuo je i uređivao nekoliko informativnih i književnih časopisa.

Prvi roman Tragovi goveda objavio je 2008. u SKD Prosvjeti, 2013. u suautorstvu zbirku distopijskih priča NDH 2033., a 2015. drugi roman Ilirik, također u SKD Prosvjeti. Napisao je scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma Je letrika ubila štrige. U izdanju Društva Poiesis iz Ljubljane 2017. objavljena je njegova dvojezična slovensko-hrvatska zbirka pjesama Posljednji tasmanijski tigar, a na 8. Porečdoxu, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma predstavio se kao autor, voditelj i scenarist putopisnim serijalom Istriana Jones, čiji je prvi nastavak premijerno prikazan u Poreču.

Objavio je velik broj kratkih priča i pjesama u raznim književnim časopisima i na portalima. Njegove priče i pjesme prevođene su na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik. (POUP/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Porsche Istra