Početna
Subota, 15.Prosinca 2018 (09:02:56) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Max City Advent

Odredba o jedinstvenom digitalnom tržištu Europske unije stupa na snagu

EU, 04.12.2018. (08:31)
(Izvor:Bug Online)Link

Nakon odgode konačno na snagu stupa odredba Europske komisije kojom će se nastojati ukinuti diskriminacija što se tiče digitalnog tržišta Europske unije.

Građani Europske unije sada će bez ikakvih ograničenja i diskriminacije moći kupovati i koristiti proizvode te usluge na čitavom području EU pod jednakim uvjetima.

Odredba 30/2018 dakle ukida takozvano geoblokiranje, moći će se slobodno birati internetska stranica s koje se želi kupovati bez ikakvih ograničenja i možebitnih automatskih preusmjeravanja na lokalne inačice iste stranice.

Također, zabranjena je diskriminacija klijenata na bazi metode plaćanja te više nije moguće nuditi drukčije načine plaćanje na bazi nečijeg državljanstva ili prebivališta.

Diskriminacija je zabranjena pri prodaji proizvoda koji ne iziskuju fizičku dostavu, usluga koje se dostavljaju elektroničkim putem (npr. cloud usluge, hosting i pohrana podataka), kao i slučaju usluga koje se nude i ostvarive su samo u određenim fizičkim lokacijama (npr. hotelski smještaj i iznajmljivanje automobila u inozemstvu).

Ipak, potrebno je napomenuti i da postoje određeni izuzeci gdje će geoblokiranje i dalje biti prisutno. Iz nove odredbe o ukidanju geoblokiranja izuzete su financijske institucije, servisi za prijevoz, zdravstvene institucije te svi servisi koji sadrže neki vlasnički sadržaj (servisi za streamanje audio i video sadržaja te servisi koji nude elektroničke knjige)Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234