Početna
Subota, 15.Prosinca 2018 (09:05:39) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Montana - Vigor

Programi HRT-a u HD-u, ali samo putem satelita

Zanimljivosti, 03.12.2018. (09:45)
(Izvor:Bug Online)Link

Na programu Hrvatske radiotelevizije posljednjih se dana s vremena na vrijeme može vidjeti poruka o prelasku na emitiranje signala u visokoj razlučivosti. Međutim, navedena promjena će zahvatiti samo one gledatelje koji programe HRT-a primaju putem satelitske antene.

Kako stoji u obavijesti, HRT će tijekom prosinca ove i siječnja sljedeće godine prijeći na satelitsko emitiranje svojih programa HRT1, HRT2, HRT3 i HRT4 u HD rezoluciji. Programi više rezolucije moći će se gledati putem satelita Eutelsat 16 A na području Europe i Bliskog istoka. Za praćenje tog programa korisnici će trebati DVB-S2/MPEG4 HD prijamnik kompatibilan s VIACCESS sustavom kodiranja, kažu iz nacionalne TV kuće.

Iako u istoj poruci stoji da se više informacija može pronaći na web stranici hrt.hr, za sada ih tamo nismo uspjeli locirati. Za emitiranje HD slike putem zemaljskoga DVB-T2 signala od ranije znamo kako se neće dogoditi sve dok se HAKOM, OiV i ostali ne dogovore oko svih detalja – a zadnje dostupne službene informacije kažu kako bi se promjena mogla početi zbivati 2019. godine.Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6