Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:54:52) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
Max Petak

Uspjeh porečkih harmonikaša, jedinih hrvatskih predstavnika u Grazu

Kultura, 03.12.2018. (09:32)

U austrijskom je Grazu 25. studenog 2018. godine održan 4. Međunarodni festival harmonike „Akkordeonfest“, a ovogodišnji natjecatelji predstavljali su Austriju, Italiju, Mađarsku, Rumunjsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te Hrvatsku.

Kao jedini predstavnici Hrvatske, porečki harmonikaši natjecali su se u različitim kategorijama te su i ovaj put svojim sjajnim nastupima osvojili šest vrijednih nagrada uz apsolutnu pobjedu i pehar Antonele Glavić.

Armin Mešić u BABY kategoriji (natjecatelji rođeni 2009. godine i mlađi), učenik II. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojio prvu nagradu sa 91 bodom. (Arminu je to bilo prvo natjecanje.)

Vito Mendica u 1. kategoriji (natjecatelji rođeni 2007. godine i mlađi), učenik III. razreda harmonike u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, osvojio je prvu nagradu sa 91,66 bodova. I Vitu je to bilo prvo natjecanje.

Vita Blažević u 2. kategoriji (natjecatelji rođeni 2005. godine i mlađi) učenica V. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška osvojila je visoku drugu nagradu s 89.3 bodova.

Roberta Brčić u 2. kategoriji, učenica IV. razreda harmonike u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, osvojila je drugu nagradu s 82,6 bodova.

Sara Pavlić u 2. kategoriji, učenica V. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, osvojila je drugu nagradu, također na svom prvom natjecanju.

Antonela Glavić u 3. kategoriji (natjecatelji rođeni 2003. godine i mlađi), učenica VI. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto sa 93 bodova te samim time i pehar natjecanja.

Antonela je kao laureat svoje kategorije nastupila i na Završnom koncertu, nakon čega je slijedio koncert profesora s Muzičke akademije u Bratislavi, Borisa Lenka. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Autowill - Proljetne uštede na svim modelima
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom