Početna
Nedjelja, 23.Veljače 2020 (04:26:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

Eko dan – "Terra magica"

SŠ Mate Balote Poreč, 26.11.2018. (17:49)

Dana 21. studenog u Srednjoj školi Mate Balote održan je Eko projektni dan. Od 8 do 10 sati imali smo predavanja o turizmu, zaštićenim područjima, o zaštiti našega kraja i ostale teme o Istri, nakon čega su uslijedile radionice.

Na predavanjima je sudjelovalo 10 vanjskih predavača, koji su nam predstavljali teme: "Nacionalni park Brijuni", "Život naselja do tri stanovnika u Istri", "Poreč očima stranaca – hodočasnički opisi Poreča u 15. stoljeću", "Rimski amfiteatar", "Prvih 100 godina porečkog turizma", "Zaštićena područja u Istri", "Speleologija i zaštita krša u Istri", "Stranci u Istri", "Uzgoj i destilacija lavande i smilja" i "Udruga Mediteran".

Nakon predavanja uslijedile su radionice s našim profesorima. Učenicima je bilo ponuđeno 26 radionica: od tradicionalnih plesova pa sve do igranja nogometa.

Prema izjavama učenika na predavanjima i radionicama se na vrlo zanimljiv način pristupilo temi Istre te sljedeće godine očekuju još više radionica s jednako interesantnim temama. Ovogodišnje radionice potakle su učenike na razmišljanje o problemima zagađivanja okoliša te su stekli uvid o problemima zagađenja u Istri.Više o rezultatima radionice profesorice M. Blažević „Sagen und Legenden in Istrien“ na ovoj i ovoj poveznici. 

Tekst: Giulia Jakus i Lana Matulić

Fotografije: Anto Rubil, Aida Mrkaljević, Maja Pekić i Vanessa Kanjer.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Najslasniji burgeri u gradu
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6