Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:56:13) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu

Iz Grada Poreča, 09.11.2018. (07:40)

Nakon što je popularna batana „Baby“ prošle godine sanirana i ponovno postavljena na zelenu površinu kraj porečkih Viala, od ove jeseni u grad je stigla još jedna. Obitelj Ivana i Dijane Galović donirala je Poreču svoju drvenu batanu, rađenu 1986. godine u radionici kod starog majstora u Puli. U dogovoru s vlasnicima i Mjesnim odborom Mate Balota, Grad je batanu odlučio postaviti na šetnicu prema Picalu, odnosno, na zelenoj površini na raskrižju ulica N. Tesle i G. Kalčića.

Prije postavljanja, Grad je naručio uređenje batane, a još predstoji postaviti pločicu s imenom obitelji-donatora.

- Nakon godina stajanja i služenja na moru vrijeme je učinilo svoje i batana je dotrajala, pa smo došli na ideju da je doniramo Gradu, koji će je obnoviti i postaviti kao eksponat na lokaciju koju smatra prikladnom. Grad je ideju prepoznao, reagirao i ideja se ostvarila, što nam je iznimno drago. Svojoj batani želim dugo i mirno putovanje, sada nekim drugim i mirnijim vodama, rekao je povodom donacije Ivan Galović.

- Pločica će biti samo mala zahvala obitelji Galović na ovoj vrijednoj donaciji. I ova će batana, uz batanu na Vialama, biti jedan lijepi podsjetnik na ribarsku tradiciju naših krajeva, napominju iz Grada. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore