Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (10:58:29) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

[KVIZ MAHER] Mladi Porečanin Ruben Finderle sastavio je zabavan filmsko-televizijski kviz za vas

Hrvatska, 08.11.2018. (15:59)
(Izvor:srednja.hr)Link
Ruben Finderle / foto: Privatna arhiva/srednja.hr
Ruben Finderle / foto: Privatna arhiva/srednja.hr

Ruben Finderle je 21-godišnji student rusistike i komparativne književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i zaljubljenik u kvizove od malih nogu. Osim što voli kvizove, u zadnje vrijeme u njima postiže sve bolje rezultate, što nije promaknulo ni čelnicima Hrvatskog kviz saveza pa je stoga pozvan u reprezentaciju, koja će za vikend u Veneciji nastupiti na Europskom kvizaškom prvenstvu. 

To je bilo i više nego dovoljno da upoznamo Rubena, koji nam je rekao neke značajne stvari o sebi te sastavio kviz.

Baš poput brojnih kvizaša nove generacije i 21-godišnji Istrijan se zarazio kvizovima preko Milijunaša. U ranoj dobi je počeo i sudjelovati na njima.

- Uvijek me privlačilo kvizaštvo, još od malena kad sam gledao Milijunaša pa 1 protiv 100 i do danas Potjeru. Krenuo sam odlazeći na pub kvizove u Poreču u ekipi Iskusni amateri gdje smo pobijedili. A onda došli drugi na Kotiginom adventskom kvizu, i onda kad sam došao u Zagreb priključio sam se i ovdašnjoj sceni, objašnjava student rusistike i komparativne književnosti.

U svojih 21 godinu, Ruben je već stigao dva puta nastupiti u Potjeri.

- Prvi put 2017. sam bio na Potjeri kao zamjena, drugi put kao natjecatelj, a sad će godinu dana odkad sam bio i drugi put kao natjecatelj. Nažalost, još bez pobjeda, govori nam Ruben Finderle.

Uz nastupe na pub i televizijskim kvizovima, ovaj se student redovno okušava i u individualnim kvizovima, a baš je nedavno ostvario sjajan rezultat, u globalnim okvirima gledano.

- Igrao sam već neko vrijeme Hot 100, ali sam se od rujna prebacio na Quizzing 101.  Individualni kviz za dobnu skupinu od 19 do 22 godine, koji se igra jednom mjesečno te se slaže svjetska rang lista. U zadnjem Quizzing 101 osvojio sam 13. mjesto u svijetu i drugo u Hrvatskoj, ističe Ruben.

Taj mu je rezultat, uz nekoliko prethodih i otvorio vrata nacionalne izabrane vrste, a istaknuo se i na Memorijalu Mirka Miočića.

- Dobio sam sponzorstvo Hrvatskog Kviz Saveza za Europsko Kvizaško Prvenstvo u Veneciji ovaj vikend i jako se tome veselim. Doma u Zagrebu, ću nastaviti ići na koji god kviz stignem. Inače igram u ekipama Pub Fiction i Njemački landrasi, s kojima sam u Zadru na Memorijalu Mirku Miočiću ušao u veliko finale i osvojio srebro, govri nam 21-godišnji Porečanin.

U kratkom razgovoru, budući hrvatski kvizaški reprezentativac nam je otkrio i u kojim se područjima najbolje snalazi, a koja su mu svojevrsna ahilova peta.

- Najjača područja su mi pop kultura, TV i film te umjetnost. Ono na što provodim i najviše slobodnog vremena. Najslabija... pa lifestyle i povijest.

U skladu s iskazom o najjačim područjima, Ruben je sastavio jedan zabavan kviz iz TV-a i filma pa se okušajte u rješavanju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla