Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (10:58:49) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

Otvorene prijave za radionicu „Elektromagnetske aktivacije“

Istra, 08.11.2018. (08:07)

Udruga Metamedij poziva zainteresirane da se prijave na radionicu izrade mikrofona i jednostavnih elektroničkih instrumenata DIY metodom te hakiranjem postojećih uređaja. Radionica će se održati 13. i 14. studenog u poslijepodnevnim satima u prostorima udruge Metamedij.

-Na radionici „Elektromagnetske aktivacije“ istraživat ćemo zvučne teksture nečujnih zvukova koji nas okružuju. Naša okolina prepuna je elektroničkih uređaja koji odašilju elektromagnetske emisije i tako tvore nevidljiv prostor električnih potencijala. Taj prostor promatramo kao električnu divljinu, a mi smo istraživači tog prostora, kažu iz Metamedija, a kao cilj radionice navode izradu jednostavnih pick up mikrofona za ozvučenje elektromagnetskih zračenja te terenska i studijska snimanja pomoću tih mikrofona. Također će izrađivati kontaktne mikrofone za snimanje vibracija i pokreta predmeta, orijentirati se na zvučne teksture i šumove, buku, glitcheve i pogreške kako bi stvorili eksperimentalne slojeve za nastale glazbene i zvučne kompozicije.

Tko se može prijaviti?

Polaznici mogu biti svi oni koji se osjećaju kreativno. Glazbu može izvoditi svatko, bez potrebe za skupim glazbenim instrumentima. Kombinacijom DIY metoda u prirodnom ili elektromagnetskom okruženju moguće doći do vrlo zanimljivih audio rješenja.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na službenoj stranici udruge. Rok za prijavu je 12. studenog 2018. do 23.59. Sve dodatne informacije moguće je pronaći na našoj Facebook stranici ili nas kontaktirati e-mailom na adresu: kontakt.radionice@gmail.com

Tin Dožić

O voditelju radionice

Tin Dožić rođen 1989. godine u Rijeci. Završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj praksi polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radiom i eksperimentalnom glazbom. Izlagao i nastupao je na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu (Sound art inkubator, Device art, Izlog suvremenog zvuka, MIMO).

(dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno