Početna
Petak, 18.Siječnja 2019 (05:25:25) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Veliko zimsko sniženje - Max City Pula

Prvi električni Harley Davidson spreman je za proizvodnju

Tehnologija/znanost, 08.11.2018. (07:34)
(Izvor:Bug Online)Link

"Ovo je zvuk budućnosti", "revolucija", "nešto sasvim novo" – riječi su kojima Harley Davidson opisuje svoj jučer predstavljeni motocikl. Govorimo, dakako, o LiveWireu, prvom električnom modelu ovog legendarnog američkog proizvođača o kojem se govori još od 2014. godine. Iz Harley Davidsona napokon su u javnost izišli s finalnom inačicom, te najavili kako će već od siječnja početi primati narudžbe za električnu cestovnu jurilicu.

Za pogon LiveWirea bit će zadužen elektromotor s permanentnim magnetom, koji će imati ponešto drugačiji zvuk od svih drugih "harleya", za koji kažu kako će mijenjati frekvenciju i glasnoću na višu razinu povećanjem brzine. Bez kvačila i mijenjanja brzina, snaga od 72 KS (uz 70 Nm okretnog momenta) će se izravno po okretanju ručice gasa prenositi na cestu.

Podaci o ubrzanju koje će se moći postići, kao niti o autonomiji s jednim punjenjem baterija, nisu objavljeni. Očekuje se da će u LiveWire biti ugrađena baterija koja će mu omogućiti, uz opciju brzog punjenja, preko 160 kilometara autonomije.

Za kočenje će biti zadužene Brembo diskovi, litij-ionska baterija za pogon bit će smještena u aluminijsko kućište, dok će za svjetla, sirenu i putno računalo biti zadužen poseban akumulator. Tehnologija će se pobrinuti da vozač na zaslonu u boji može podesiti način vožnje, odabrati jedan od sedam mogućih, i prepustiti se užitku krstarenja cestama.

LiveWire će ciljati na modernu i urbanu populaciju koja je zainteresirana kako za vožnju i brzinu, tako i za očuvanje okoliša i održivost – nasuprot velikim i bučnim potrošačima energije kakve su tradicionalno vozili Harley Davidsonovi kupci. Na cestama će se njihov prvi električni motocikl naći već sljedeće godine, po za sada još nepoznatoj cijeni.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina