Početna
Subota, 24.Listopada 2020 (00:22:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Olujni vjetar otrgnuo dio krova sportske dvorane Veli Jože, hitne službe na terenu

Poreština, 29.10.2018. (17:15)
Otkinut dio krova sportske dvorane Veli Jože
Otkinut dio krova sportske dvorane Veli Jože

Današnje olujno jugo na području Poreča i okolice izazvalo je veliku materijalnu štetu. Najgore je kod sportske dvorane Veli Jože sa koje su snažni udari vjetra otkinuli dio krova.

Na širem području grada padaju stabla i leti doslovno sve što nije dobro pričvršćeno. Vatrogasci su zbog srušenog stabla poslijepodne intervenirali kod porečkog Doma zdravlja, dok su na Trgu slobode zbog pada dijelova fasade morali zaštititi dio pločnika. Vjetar je čak uspio pomaknuti montažno kružno raskrižje kod trgovačkog centra Lidl u Poreču, zbog čega je promet bio blokiran.

Hitne službe su na terenu. Gradonačelnika Lorisa Peršurića susreli smo kod sportske dvorane Veli Jože. Zamolio je građane da se čim je moguće prije sklone sa šireg područja dvorane i uklone svoja vozila, te da se do prestanka nevremena ne kreću otvorenim prostorom ako to nije nužno potrebno. -Čim smo dobili prvu dojavu o oštećenju krova na dvorani, kontaktirali smo ravnateljicu Osnovne škole Poreč i ispraznili zgradu od osoba, rekao je Peršurić.

Ranije tijekom dana Cesta Poreč - Antenal bila je potopljena vodom. Operativno-komunikacijski centar PU istarske izvijestio je da je promet od 14:50 sati ponovno otvoren.

Zbog orkanskog juga na području Istre na mnogim cestama ima srušenih stabala i granja, stoga savjetujemo vozačima da voze opreznije. (dp)

Ažurirano u 18:08 sati

Dežuraju i svi djelatnici Sportske zajednice Grada Poreča koji su tijekom kasnog poslijepodneva i večeri najlonom prekrili relativno novi parket u dvorani. Kako neslužbeno doznajemo, vjetar je oštetio i unutarnji dio krova, pa je moguće prokišnjavanje.

Najvjerojatnije već sutra bit će održan hitni sastanak na kojem će gradska uprava, tvrtke, ustanove i drugi morati utvrditi razmjere štete i dogovoriti hitan plan sanacije sportske dvorane, kako šteta ne bi bila još veća.

Ažurirano u 18:15 sati

U Poreču je počela padati kiša, vjetar ne posustaje.

Fotografije

Otkinut dio krova sportske dvorane Veli Jože
Otkinut dio krova sportske dvorane Veli Jože
Vatrogasci su intervenirali na mjestu pada stabla kod porečkog Doma zdravlja
Srećom, nije bilo ozlijeđenih u padu stabla kod Doma zdravlja Poreč
Vatrogasci su intervenirali i na Trgu slobode. Na pločnik su pali dijelovi fasade
Vatrogasci su ogradili  manjidio Trga slobode
Privremeni kružni tok bio je prelagan za vjetar: blokiran prolaz raskrižjem kod trgovačkog centra Lidl u Poreču (Ulica Matije Vlašića)


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom