Početna
Subota, 20.Listopada 2018 (07:23:24) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Zlato i dva srebra za učenike TUŠ Antona Štifanića Poreč u Beogradu

Poreština, 11.10.2018. (16:09)
Učenici TUŠ Antona Štifanića u Beogradu
Učenici TUŠ Antona Štifanića u Beogradu

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč sudjelovali su na 7. međunarodnom natjecanju učenika GATUS 2018 održanom od 27. do 30. rujna 2018. u Beogradu. Manifestacija u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Beograd (Savski venac) okupila je više od 200 sudionika, učenika, stručnih nastavnika i ravnatelja iz 12 turističko-ugostiteljskih škola Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Natjecanje se odvijalo u tri kategorije od kojih su dvije imale po dvije discipline. Boje porečke škole branile su u kategoriji ugostiteljskog posluživanja Marija Ašćić i Asja Halilović, učenice četvrtog razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, koje su zajedno postavljale svečani stol za četiri osobe, dok se Asja natjecala i u flambiranju i osvojile su zlatno priznanje.

Za srebro su jelo od pastrve i desert pripremili učenici drugog razreda kuhara Mario Filip Alić i Samanta Buljić. Srebro su izborili i Ivona Pažanin, Deiv Brajković i Roberta Velić, također učenici četvrtog THK razreda, u kategoriji izrade turističkog aranžmana.

Tema je bila kulturni turizam, a učenici su se opredijelili za obilazak najznačajnijih lokaliteta srednjovjekovnih i ranorenesansnih fresaka u Istri. Mentori u ovim vrijednim postignućima bili su im Josip Zubak, stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja, Sebastian Mileša, stručni učitelj kuharstva i mr. sc. Vilma Čehić-Janjuš, profesor mentor ekonomske skupine predmeta.

Natjecanje je pružilo i prigode za razmjenu iskustava i sklapanje novih prijateljstava među učenicima i nastavnicima. Manifestacija i smještaj sudionika bili su organizirani u hotelu Palace u samom centru Beograda, kojim u cijelosti upravlja škola domaćin i u kojemu učenici imaju praktičnu nastavu.

Vrhunac manifestacije za porečku je školu uslijedio na svečanoj večeri kad je, nakon podjele priznanja, iz velike zdjele izvučen domaćin GATUS-a 2019. Svi su se sudionici jako razveselili dolasku u Poreč u rujnu 2019. Pred ravnateljicom i djelatnicima Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč je veliki izazov i godina dana priprema za domaćinstvo, javila nam je ravnateljica škole prof. Vesna Baranašić. (dp)Mobilna verzija članka

(973)

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Pogrebne usluge Silentium