Početna
Ponedjeljak, 10.Prosinca 2018 (01:59:07) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Aktualni akcijski katalog

Zlato i dva srebra za učenike TUŠ Antona Štifanića Poreč u Beogradu

Poreština, 11.10.2018. (16:09)
Učenici TUŠ Antona Štifanića u Beogradu
Učenici TUŠ Antona Štifanića u Beogradu

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč sudjelovali su na 7. međunarodnom natjecanju učenika GATUS 2018 održanom od 27. do 30. rujna 2018. u Beogradu. Manifestacija u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Beograd (Savski venac) okupila je više od 200 sudionika, učenika, stručnih nastavnika i ravnatelja iz 12 turističko-ugostiteljskih škola Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Natjecanje se odvijalo u tri kategorije od kojih su dvije imale po dvije discipline. Boje porečke škole branile su u kategoriji ugostiteljskog posluživanja Marija Ašćić i Asja Halilović, učenice četvrtog razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, koje su zajedno postavljale svečani stol za četiri osobe, dok se Asja natjecala i u flambiranju i osvojile su zlatno priznanje.

Za srebro su jelo od pastrve i desert pripremili učenici drugog razreda kuhara Mario Filip Alić i Samanta Buljić. Srebro su izborili i Ivona Pažanin, Deiv Brajković i Roberta Velić, također učenici četvrtog THK razreda, u kategoriji izrade turističkog aranžmana.

Tema je bila kulturni turizam, a učenici su se opredijelili za obilazak najznačajnijih lokaliteta srednjovjekovnih i ranorenesansnih fresaka u Istri. Mentori u ovim vrijednim postignućima bili su im Josip Zubak, stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja, Sebastian Mileša, stručni učitelj kuharstva i mr. sc. Vilma Čehić-Janjuš, profesor mentor ekonomske skupine predmeta.

Natjecanje je pružilo i prigode za razmjenu iskustava i sklapanje novih prijateljstava među učenicima i nastavnicima. Manifestacija i smještaj sudionika bili su organizirani u hotelu Palace u samom centru Beograda, kojim u cijelosti upravlja škola domaćin i u kojemu učenici imaju praktičnu nastavu.

Vrhunac manifestacije za porečku je školu uslijedio na svečanoj večeri kad je, nakon podjele priznanja, iz velike zdjele izvučen domaćin GATUS-a 2019. Svi su se sudionici jako razveselili dolasku u Poreč u rujnu 2019. Pred ravnateljicom i djelatnicima Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč je veliki izazov i godina dana priprema za domaćinstvo, javila nam je ravnateljica škole prof. Vesna Baranašić. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi