Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:54:53) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Potpisan sporazum o suradnji Grada Poreča i Sveučilište Jurja Dobrile

Iz Grada Poreča, 11.10.2018. (09:30)
Potpisan sporazum o suradnji Grada Poreča i Sveučilište Jurja Dobrile
Potpisan sporazum o suradnji Grada Poreča i Sveučilište Jurja Dobrile

Grad Poreč i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli potpisali su 10. listopada 2018. Sporazum o suradnji. Susretu su prisustvovali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović te dekanica Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije prof. dr. sc. Tea Golja, kao i predstavnici gradskih ustanova.

Sporazumom su dogovoreni oblici suradnje na obavljanju studentske prakse, obveza (zadataka) u okviru studentske prakse ili nastavnog programa kolegija i drugih oblika zajedničke suradnje (gostujuća predavanja, terenska nastava i sl.).

Gradonačelnik je prilikom potpisivanja istaknuo da se tako Grad i gradske ustanove žele približiti Fakultetu i studentima, koji će tokom studija isti moći izravno upoznati svijet rada. Zahvalio je Sveučilištu koje je prepoznalo Grad kao partnera. - Svi ćemo zaista biti iskren i pouzdan partner, a siguran sam da će suradnja biti na obostranu korist i još jedno vrijedno iskustvo za naše studente, zaključio je Peršurić.

- Teorijski dio koji slušaju na predavanjima na ovaj će način biti efikasno upotpunjen, jer će izravno doći u kontakt s ustanovama koje su temelj proučavanja mnogih kolegija koje slušaju tokom studija, istaknula je dogradonačelnica, pobliže opisavši Sporazum. – Ugovor o suradnji naših ustanova potpisujemo na neodređeno. Ovakva suradnja s Gradom sastavni je dio nastavnoga plana iz kolegija Praktikum i kolegija Menadžment u kulturi i turizmu, preddiplomskog studijskoga programa Kultura i turizam te kolegija Upravljanje kulturnom baštinom; Stručna praksa i Strateški menadžment u kulturi i turizmu diplomskog studijskog programa Kultura i turizam odnosno kolegija preddiplomskog i diplomskog studija Talijanskog jezika i književnosti pri Odsjeku za talijanske studije.

Dekanica je zahvalila Gradu i gradskim ustanovama na pomoći i pokretanju kontinuirane suradnje, koja će studentima itekako pomoći. - Ovakav način suradnje studentima omogućuje direktan ulazak u svijet rada, kojeg će upoznati uz suočavanje s izazovima koje će pred njih postaviti poslodavci, tako da će na temelju vlastitih ponuđenih rješenja i izravno moći doprinijeti rješavanju određenih poslovnih situacija. Studenti su se već pokazali kao izuzetno marljivi i kreativni, tako da dobri rezultati sigurno neće izostati., zaključila je Golja. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234