Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:18:35) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Max City Pula

Predstavljanje hrvatske turističke ponude na poslovnom sajmu u Riminiju

Gospodarstvo, 11.10.2018. (09:24)
Predstavljanje hrvatske turističke ponude na poslovnom sajmu TTG Travel Experience
Predstavljanje hrvatske turističke ponude na poslovnom sajmu TTG Travel Experience

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na najznačajnijem talijanskom poslovnom sajmu TTG Travel Experience, koji se od 10. do 12. listopada održava u Riminiju. Sajam je namijenjen profesionalcima iz turističke industrije, a donosi najaktualnije trendove i novitete iz sektora turizma. Uz Hrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstavlja i osam suizlagača.

-Tržište Italije tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Navedeno potvrđuju i podaci za prvih devet mjeseci ove godine tijekom kojih je s ovog tržišta ostvareno 1.1 milijun dolazaka i više od 5 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 3 posto u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Na sajmu TTG Travel Experience svoju ponudu predstavlja oko 2.100 izlagača iz 150 destinacija svijeta. Osim opće ponude, predstavljaju se i posebni programi za nadolazeću turističku godinu. Dodajmo tome da se hrvatska turistička ponuda predstavlja u sklopu novog koncepta štanda Hrvatske turističke zajednice koji, kažu u ministarstvu, „svojom pojavnošću pruža dojam otvorenosti, vizualne jasnoće i urednosti”.

Pozitivan utjecaj tržišta Italije na hrvatski turistički sektor pokazuju i posljednji rezultati istraživanja TOMAS ljeto 2017. godine prema kojima su Talijani jedni od vjernijih gostiju jer su u prosjeku Hrvatsku posjetili šest puta, a tijekom putovanja u hrvatskim destinacijama borave prosječno osam dana uz prosječnu dnevnu potrošnju od 76 eura. (HTZ/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom