Početna
Utorak, 18.Lipnja 2019 (12:04:28) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Gioistra - povijesni festival - Poreč 2019.
Max Petak - Suzuki Dan

Istarski inovatori i ove godine na prestižnom događaju u Zagrebu

Tehnologija/znanost, 11.10.2018. (07:24)
Ilustracija
Ilustracija

U četvrtak, 18. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvaraju se 16. Međunarodna izložba inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA koji po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove inovacija na jedno mjesto dovode inovatore i istraživačke timove iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Među brojnim domaćim i inozemnim inovatorima, svoje će inovacije i inovativne projekte, već zaštićene patentom, pokazati i inovatori članovi Saveza udruga inovatora Istarske županije – Pula, Društvo inovatora Kanfanar – Rovinj i Društvo inovatora Pula.

Davor Dujović iz Funtane, predstavit će Pametni distribucijski panel za mala plovila, Saša Marušić iz Buja Podizno klizni poklopac šahta, Emil Špelić iz Pule Grijače tijelo s reljefnom slikom, a Blaž Piton iz Fažane Trostazni brodski siz. Na ovom inovatorskom događaju godine, inovaciju Obrnuto mehaničko kvačilo predstavit će Rajko Lino iz Fažane, inovaciju Samohodni uređaj za čišćenje vodenih površina Ervin Matić iz Poreča, a inovaciju LED ambijentalne rasvjete Zoran Černja iz Kanfanara. Duško Frančula iz Ližnjana predstavlja pak Zaštitu pramčanog propelera i Marijan Ferenčić iz Pazina Alat za strojno oblikovanje tijesta i Uređaj za oblikovanje smjese.

Središnje događanje ovogodišnje izložbe i sajma u Zagrebu je konferencija o pametnoj poljoprivredi. O upotrebi novih tehnologija i inovacija u poljoprivredi govorit će stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računalstva sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla, stručnjaci iz poznatih tvrtki Agrivi, Skyfarm, iN2 i drugi.

Izložba i sajam bit će otvoreni do subote 20. listopada kada će najboljim inovatorima i izlagačima biti dodijeljene nagrade. Posjet izložbi je besplatan za posjetitelje.

Izložbu ARCA i sajam AGRO ARCA organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji sa suorganizatorima, Inovacijskim centrom Nikola Tesla, Sveučilištem u Zagrebu, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA). Pokrovitelji događanja su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a supokrovitelj je Hrvatska gospodarska komora. Izložba i sajam održavaju se uz potporu generalnog sponzora, dioničkog društva Končar – Elektroindustrija te uz potporu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, tvrtke HS Produkt i PBZ Carda.

Više o događanjima potražite na web stranici organizatora www.inovatorstvo.com. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!