Početna
Utorak, 18.Lipnja 2019 (12:08:21) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Gioistra - povijesni festival - Poreč 2019.
Lanterna Summer Nights

U Rovinju više od 1300 stručnjaka iz svih krajeva svijeta

Gospodarstvo, 09.10.2018. (08:22)
Slijeva Greg Jones (AT&T), Dave Gannon (DT) i Ian Pannell (GSMA)
Slijeva Greg Jones (AT&T), Dave Gannon (DT) i Ian Pannell (GSMA)

U staroj tvornici duhana u Rovinju jučer je svečano otvoren međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija. Organizira ga domaća IT tvrtka Infobip u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom organizacijom mobilnih operatera.

Najveći je to globalni poslovni skup ovakve vrste od osamostaljenja Hrvatske, s obzirom na profil sudionika i tvrtke iz kojih dolaze. Okupilo se nekoliko stotina telekoma iz svih krajeva svijeta, i kompanije koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1300 direktora i menadžera iz područja interkonektivnosti, veleprodaje i roaminga.

-Mobilna industrija danas je uzbudljivija no ikad. Operateri širom svijeta investiraju u nove tehnologije i poslovne modele. Velik utjecaj imaju i OTT kompanije, kao i tehnološke i softverske tvrtke, koje s operaterima razvijaju nove načine suradnje i nose velik inovacijski potencijal. Ponosni smo što je Infobip jedan od lidera u tom segmentu, rekao je među ostalim Matija Ražem, viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu. On je govorom dobrodošlice pozdravio delegate u ime domaćina na svečanom otvaranju jučer u 14 sati.

Slijeva Greg Jones (AT&T), Dave Gannon (DT) i Ian Pannell (GSMA)
Matija Ražem

Dave Gannon, potpredsjednik za strategiju i tehnologiju u Deutsche Telekomu, pozvao je mobilne operatere na holističko razumijevanje svih procesa koji danas utječu na njihovo poslovanje i stratešku poziciju.

-Regulativa koja kaska za tehnologijom, rast IP-ja, nove paradigme u roamingu, promjene u modelima naplate, pitanja performansa mreže, brzine i kvalitete usluge, tek su neki izazovi s kojima se telekomi suočavaju širom svijeta, i koji će utjecati na njihovo poslovanje u idućim godinama, rekao je Gannon.

U prostorima stare tvornice duhana već je u punom pogonu 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Održava se velik broj tematskih poslovnih zabava širom Istre. Središnja poslovna zabava bit će u pulskoj Areni u utorak navečer, uz nastup planetarno popularnih 2CELLOS.

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje. Prethodno, sedmo izdanje je održano u Dubaiju, a nakon Rovinja događaj seli u malezijski Kuala Lumpur. Skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore