Početna
Petak, 22.Veljače 2019 (02:14:59) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda U Poreču
Antivalentinovo Party - Kukuriku Pazin

Višnjan: vatrogasci prikupljaju sredstva za nabavu vanjskog defibrilatora

Poreština, 09.10.2018. (08:19)
Automatski defibrilator (foto: arhiva)
Automatski defibrilator (foto: arhiva)

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Plamen“ Višnjan organizira humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za nabavku automatskog vanjskog defibrilatora koji će biti postavljen na javnom mjestu u središtu Višnjana. Nakon toga bit će održana i edukacija o njegovom korištenju.

-Postavljanjem automatskog vanjskog defibrilatora na javnom mjestu, moguće je postići da educirani medicinski laik pokrene srce prije dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći. Pokušaj pokretanja srca na taj način u prve tri minute biti će učinkovit u najmanje 60% slučajeva i čovjek neće imati oštećenja mozga ni drugih organa, kažu nam višnjanski vatrogasci.

Humanitarna akcija sastoji se od prikupljanja novčanih sredstava na račun za posebne namjene i humanitarne zabave. Pomoći možete i vi, uplatom na račun otvoren za namjenu prikupljanja sredstava; HR0723800061510002142, model HR67 poziv na broj OIB uplatitelja ili donacijom proizvoda koji će biti utrošeni na humanitarnoj zabavi 13. listopada 2018. godine u Parku Antona Korlevića s početkom u 17 sati. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra