Početna
Ponedjeljak, 10.Prosinca 2018 (02:02:21) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.

Veliki minus za Google+, društvena mreža se gasi zbog loše zaštite privatnih podataka

Tehnologija/znanost, 09.10.2018. (07:34)
(Izvor:Bug Online)Link

U ponedjeljak u večernjim satima po našem vremenu ugledni američki list Wall Street Journal objavio je priču o mogućem velikom curenju privatnih podataka iz društvene mreže Google+. Ova mreža nikada nije u potpunosti zaživjela, pa ju je Google iz samo sebi poznatih razloga posljednjih godina držao na životu. Međutim, prošloga proljeća otkriven je velik problem sa sigurnošću privatnih podataka korisnika ove mreže.

Prema podacima koje je WSJ pribavio radi se o preko 500.000 korisničkih računa koji su potencijalno kompromitirani zbog sigurnosnog propusta u Google+ sustavu. Curenja podataka, znamo to iz primjera Facebooka, nisu neuobičajena, a kompanijama općenito donose vrlo loš publicitet. Iz tog je razloga Google odlučio zataškati ovaj slučaj i ne prijaviti ga nikome, iako je sigurnosni propust u Google+ mreži postojao najmanje od 2015. pa sve do ožujka ove godine kada je zakrpan.

Podaci koji su mogli završiti kod developera koji im inače ne bi trebali imati pristup uključuju imena korisnika, njihove e-mail adrese, zanimanja, spol i dob – tj. statične podatke koje su na Google+ sami korisnici unijeli kako bi popunili svoje profile. Iz Googlea kažu kako nemaju informacije o tome da je itko bio svjestan ovog propusta ili da ga je netko iskoristio za prikupljanje podataka.

Google je zataškao cijeli slučaj kako ne bi došao u probleme s kakvima se ove godine često suočava Facebook, pokazuju njihovi interni dopisi.

U konačnici, nedugo nakon objave priče o ovom skandalu, Google je izvijestio kako će za privatne osobe zatvoriti društvenu mrežu Google+. Mreža će ostati funkcionalna tek za poslovne korisnike.Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...