Početna
Ponedjeljak, 10.Prosinca 2018 (02:03:39) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

NHTSA: Tesla Model 3 najsigurniji je automobil ikada testiran u SAD-u

Tehnologija/znanost, 09.10.2018. (07:26)
(Izvor:Bug Online)Link

Iz Tesle su se pohvalili najnovijim rezultatima testiranja svojeg zadnjeg modela električnog automobila, Modela 3. Od ranije je poznato kako su Teslini automobili na testovima sigurnosti postizali vrhunske rezultate, a Model 3 je kod Agencije za sigurnost prometa (NHTSA) u SAD-u zabilježio ocjenu "5 zvjezdica" u svakoj testiranoj kategoriji i potkategoriji.

Najnoviji podaci dobiveni od iste Agencije Tesli su potvrdili još jedan rekordan podatak. Naime, od svih automobila testiranih od 2011. godine na ovamo, NHTSA je Modelu 3 (Long Range Rear-Wheel Drive inačica) dala najbolju ocjenu što se tiče vjerojatnosti zadobivanja ozljeda – ona iznosi manje od 6%. Da slika za Teslu bude još bolja pobrinula su se njihova druga dva vozila, Modeli S i X koji su se na ovoj ljestvici plasirali na drugo i treće mjesto.

Iz kompanije pojašnjavaju da je za visoke sigurnosne karakteristike zaslužan dizajn Modela 3 kod kojeg je masa unutar vozila raspoređena otprilike kao kod automobila sa središnje smještenim motorom. Težište je postavljeno nisko i u sredinu što automobilu daje bolju upravljivost ali ga i štiti od prevrtanja. Prostor za putnike i baterije dodatno je ojačan, a sve sile koje se stvaraju pri sudarima preusmjerene su dalje od kabine.

Tu su i standardni sigurnosni dodaci poput zračnih jastuka, napredno osmišljenih zona gužvanja metala koje apsorbiraju udarce, te čvrsti materijali od kojih su izrađeni dijelovi smješteni na kritičnim zonama – a sve to čini Model 3 najsigurnijim automobilom za putnike koji se trenutačno može nabaviti (doduše, u ograničenim količinama, ali to je već tema za neki drugi tekst).Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Porsche Istra