Početna
Ponedjeljak, 16.Rujna 2019 (13:08:51) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promoarh -  prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja
MAX petak 20. rujna

Projekt EDWARD – dan bez poginulih u prometu

Svijet, 18.09.2018. (08:00)
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)

Republika Hrvatska s ostalim državama Europske unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL - koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD - (European Day Without A Road Death). Ove godine projekt će se provesti u srijedu, 19. rujna 2018 te će taj dan policijski službenici na području Policijske uprave istarske pojačati preventivno-represivne aktivnosti, s ciljem suzbijanja najtežih prometnih nesreća.

Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova. Svrha projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle – makar i na par minuta – o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

Projekt EDWARD podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije, te je velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, prisegnulo da će širiti EDWARD afirmativne prometne poruke. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom