Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:22:55) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Poreč Open Air Festival - 2019

RK Poreč u prvenstvo kreće s problemima, ali ambicija ostaje

Sport, 14.09.2018. (14:16)

Rukometni klub Poreč održao je ovih dana tiskovnu konferenciju, predstavivši dio ekipe koji će novu natjecateljsku sezonu započeti gostovanjem u Velikoj Gorici 22. rujna.

Trener Dinko Đanković ekipu vodi četvrtu sezonu i nije mogao reći da je spremna, jer postoji problem ozljeda triju važnih igrača (Perić, Thoss i Mofardin) koji su preskočili pripreme i veliko je pitanje kad će se pojaviti u na popisu igrača. Ipak, optimist je i nada se da će problemi nakon početka sezone biti prebrođeni te da zbog njih rezultat neće trpjeti.

-Liga 10 igra se od prošle sezone i pokazala se daleko zahtjevnijom u odnosu na ranije sezone, jer nema „lakih” zbog čega su jednako važni svaka utakmica bod i gol. Dva poraza u nizu mogu vas iz borbe za vrh baciti u onu za opstanak, rekao je Đanković označivši kao imperativ marljivo sakupljanje bodova od početka sezone.

Improvizacije uz pomoć mladih nada

Obzirom na „tanku klupu”, trebat će improvizirati na pozicijama poput desnog i lijevog vanjskog te desnog krila, pa će vrlo vjerojatno veću minutažu dobiti neki od mladića iz domaćeg rukometnog pogona.

Što se ovogodišnjih ambicija tiče, trener Porečana kaže da su jednake prošlogodišnjima, što znači plasman u Ligu za prvaka. No, put do toga je dug i uvelike će ovisiti o stanju zdravlja igrača, odnosno koliko će mu igrači biti na raspolaganju na treninzima i utakmicama.

-O nepredvidivosti ishoda sezone najbolje svjedoče podaci da smo se lani u Ligu za prvaka plasirali onda kad smo se tome najmanje nadali. No, dvije sezone ranije, kad smo „na papiru imali možda i kvalitetnije momčadi, nismo u tome uspjeli, jer su nas pratile nevolje s ozljedama, kaže Đanković.

Na pitanje tko je po njemu ovogodišnji favorit za osvajanje prvog mjesta na ljestvici Premijer lige trener RK Poreča izdvojio je Dubravu. Glavni bi joj konkurent prema riječima porečkog stratega trebao biti susjedni Umag u kojeg se uz nove akvizicije vraćaju neki bivši nositelji igre.

Podrška s tribina nam je važna, dođite!

-Htio bih ovim putem pozvati sve naše navijače i simpatizere te sve ljubitelje rukometa i sporta, ne samo iz Poreča već i šire, da nas barem u onolikom broju kao lani, ako ne i većem, dođu bodriti s tribina dvorane. Kao nekadašnji igrač, a sada i trener, dobro znam da ispunjene tribine uvijek natjeraju igrače na još veću borbenost i zalaganje, što za rezultat često zna biti od velike važnosti, zaključio je trener Dinko Đanković obraćanje novinarima.

Iz Poreča su od prošle sezone u švicarski Kriens odnosno makedonski Metalurg otišli pivoti Gavranović i Miličević, dok je mađioničar među stativama Moreno Car sada na golu Našičkog NEXE-a. Zamijenili su ih kružni Marin Sakić (Vaci, Mađarska) te vratari Denis Karić (Karlovac) i Marinko Ševo (KTC Križevci).Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč