Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:21:17) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Poreč Open Air Festival - 2019

Otvoren četvrti Offshore World Challenge Poreč 2018

Sport, 13.09.2018. (13:05)

Sinoć je na porečkoj rivi službeno otvoreno 4. izdanje Offshore World Challenge Poreč 2018, međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu koje svake godine privlači natjecatelje i gledatelje iz cijeloga svijeta. Za osvajanje titule najboljih tunolovaca ove se godine u porečkom akvatoriju bore 52 ekipe. Već su tradicionalno najbrojniji Talijani i Hrvati, a slijede ih predstavnici Slovenije, Njemačke, Rusije, Makedonije, Ukrajine, Austrije, Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Natjecanje svake godine privlači i sve veći broj posjetitelja, a posebna atrakcija je svakodnevno vaganje dnevnih ulova na rivi.

Svečanoj ceremoniji na Rivi prisustvovali su potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, pročelnik Odjela za poljoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik I drugi uvaženi gosti.

Gradonačelnik Poreča istaknuo je značaj natjecanja za Poreč koji, zahvaljujući bogatstvu ribe i dobrom položaju, postaje sve popularnija destinacija za ljubitelje Big Gamea i sportskog ribolova, a manifestacija svake godine u Poreč privlači i sve veći broj turista. Glavni organizator i predsjednik ŠRK Big Game 4 Tuna Franko Čerin i glavni sudac, potpredsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru Tonči Luketa upoznali su natjecatelje s rasporedom, novostima i pravilima natjecanja, nakon čega su okupljenima na Rivi predstavljene natjecateljske ekipe kojima su dodijeljeni startni brojevi.

Čast da ovaj međunarodni turnir proglasi i službeno otvorenim pripala je potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru koji je svim natjecateljima zaželio da prije svega uživaju i upoznaju sve ljepote koje Hrvatska i Istra nude te u prigodnom tonu, kako se među ribolovcima kaže, zaželio - rogi ribaru.

Natjecateljski dani počeli su jutros u osam sati isplovljavanjem brodova na otvoreno more u zonu predviđenu za ribolov. Boduje se tuna teža od 50 kilograma koja se i smije izvaditi iz mora unutar kvote koju propisuje Ministarstvo poljoprivrede. Ostatak natjecanja odvija se prema tzv. catch&release principu, prema kojem se riba po ulovu neozlijeđena pušta u more. Svaki je ulov potrebno dokumentirati video snimkom, na temelju koje suci kada utvrde da je ulov regularan, dodjeljuju bodove.

Posebna atrakcija za gledatelje i posjetitelje Poreča je javno vaganje dnevnih ulova na rivi s početkom u 21:30 kada će ekipe saznati tko je imao najbolji ribolovni dan i tko je najbliže osvajanju titule pobjednika i kvalificiranju za svjetsko prvenstvo u Queposu na Kostarici.

Tunalicious Street Food Festival

Večeras počinje i nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival s brojnim specijalitetima od tune. Sve do subote, 15. rujna, porečka će riva biti omiljeno mjesto za sve gurmane i ljubitelje specijaliteta od plavoperajne tune, kraljice Jadranskog mora. Svake večeri iskusni će chefovi pripremati delicije od netom ulovljene tune i drugih svježih namirnica, a posjetitelji se mogu počastiti na nekom od mnogobrojnih kornera poput Burger Bara, Tuna Bites Bara, Sushi Bara, Tuna & Sea Food Bara i zasladiti na Sweet Bites Baru. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6