Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:20:06) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Max City Pula

Andrea Matić među 30 hrvatskih atletičara nastupila u Brnu na EP u atletici za djecu

Sport, 12.09.2018. (20:59)

Češki grad Brno već je 15 godina domaćin manifestacije "European kids athletics games", pa je tako bilo i od 10. do 12. rujna ove godine, kad se održalo Europsko prvenstvo u atletici za djecu. Više od 1.600 mladih iz 15 europskih zemalja natjecalo se u trčanju, skokovima i bacanjima, među njima i mlade nade iz Hrvatske kojih se ove godine okupilo tridesetak iz tri grada odnosno kluba, Zadra, Murskog Središča i Poreča.

Boje porečkih Maximvsa i Hrvatske branila je Andrea Matić, nastupivši u utrkama na 60 i 150 metara te skoku u dalj.

Prvog dana odradila je kvalifikacije na 60 metara i skoku u dalj, da bi s osobnim rekordom od 8,11 bila smještena u najjaču skupinu, dok su samo 3 cure imale prijavljena bolja vremena od nje. U tijesnoj utrci s četiri konkurentice unutar četiri sekunde, Andrea je zauzela ukupno deveto mjesto istrčavši 8,38 i time se plasirala u B finale u kojem sutradan briljira i rezultatom 8,42 osvaja 1. mjesto, odnosno ukupno 9. mjesto u toj disciplini.

U skoku u dalj osvojila je ukupno 26. mjesto skočivši 4,11 što je puno lošije od njezinih najboljih rezultata. Razlog lošijeg rezultata je, kažu Maximvsi, što se odraz radio od daske, što Andrea do sada još nije uvježbavala. Drugoga dana je osim finalne utrke na 60 metara imala i kvalifikacije na 150 metara. Također smještena u najjačoj skupini trči 20,28 i zauzima 9. mjesto, odnosno plasman u B finale.

Zadnjeg dana natjecanja trči u B finalu na 200 metara i osvaja 1. mjesto istrčavši 20,31, odnosno 9. mjesto ukupno u toj disciplini.

Andrei je ovo prvo veliko međunarodno natjecanje s kojeg se vraća puna dojmova i bogata za jedno veliko iskustvo, ostvarivši pritom odlične rezultate. (M/dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom