Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:22:04) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Rise Up Poreč - Poreč Music Festival

Stotrinaesto izdanje Dana grožđa u Bujama bit će jedno od najsretnijih

Istra, 12.09.2018. (15:56)
Rino Duniš, Tanja Šuflaj, Rosanna Bubola, Valter Bassanese i Fabrizio Vižintin na konferenciji za novinare u Bujama
Rino Duniš, Tanja Šuflaj, Rosanna Bubola, Valter Bassanese i Fabrizio Vižintin na konferenciji za novinare u Bujama

Jučer je (11. rujna) u Bujama najavljeno 113. izdanje Dana grožđa koje će se održati od četvrtka 13. do nedelje 16. rujna u Bujama. Predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, direktor TZ Buja Valter Bassanese, ravnateljica POU Rosanna Bubola, predstavnica POU Tanja Šuflaj i predsjednik Gradskog vijeća Rino Duniš.

Stotrinaesto izdanje najznačajnije manifestacije Grada Buja najavljuje se kao jedno od najsretnijih izdanja (unatoč brojki trinaest) s iznimno bogatim programom.

-Dani grožđa kao povijesna manifestacija koja je obilježavala berbu grožđa na našim područjima, iako su se vremena promijenila i berba započinje ranije, i dalje se drži tradicije i pridaje važnost onome što su njegovali naši preci. Manifestacija je posvećena jednom proizvodu naše destinacije, a to je grožđe potom i vino. Također s razlogom smo se sastali u prostorima ovih starih praonica koje će za vrijeme trajanja Dana grožđa poprimiti sasvim novu svrhu. Naime iznad nas bit će tzv. Wine point, dok su one same sastavni dio Winenota kao svojevrsne kušaone vina naših vinara. Svaka će predstavljati svoju vrstu vina; bijelo, crno, pjenušce, a u prostorima s momjanskim muškatom bit će i izložba kolača od grožđa. Ova manifestacija, koja nas posebno raduje, daje doprinos produženju turističke sezone. izjavio je Valter Bassanese.

„Novopečena“ ravnateljica POU Rosanna Bubola preuzela je riječ oko programa 113. izdanja Dana grožđa jer je i sama bila duboko uključena u njegovo kreiranje.

-Ove godine imamo zaista dobru 'škvadru', pa prije svega zahvaljujem upravo tim ljudima, jer da nema ovakve ekipe ne bi bilo ništa od svega toga. Kroz prezentaciju naših sportaša, raznih turnira, natjecanja, pokaznih treninga i plesova koji će uključiti i sve posjetitelje voljne sportske rekreacije, naglasak stavljamo i na sport, vrlo važan element. Kroz elemente kulture prolazimo nezaobilaznim Bakhovim dvorom na Trgu Slobode. Najavljujemo tradicionalni mimohod alegorijskih kola koji će prethoditi velikoj već poznatoj bujskoj Tomboli u nedjelju. rekla je ravnateljica POU.

Prezentaciju glazbenog programa prepustila je kolegici Tanji Šuflaj koja je najavila vrhunsku zabavu uz pomno birane izvođače svih „žanrova“ poput Hladnog Piva, Klape Intrade i mnogih drugih. Kako nam i sama Tanja kaže; jednostavno biti će glazbe za sve gušte.

Također svoje zadovoljstvo oko cijelokupnog programa izrazio je predsjednik Gradskog vijeća Rino Duniš, ujedno zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinjeli organizaciji ovog događaja.

Same najave kroz plakate šalju posebnu poruku da se radi o fešti za mlade i za one koji se tako osjećaju. Svakako je ova simbioza dobitna kombinacija za Grad Buje koju pozdravlja i gradonačelnik Fabrizio Vižintin te poziva svih da ovaj vikend svrate na Dane grožđa. Program pogledajte ovdje. (PR/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!