Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:22:59) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Rise Up Poreč - Poreč Music Festival

Buzetski dani: 230 prijava i 21 formula garancija su oktanskog spektakla

Sport, 12.09.2018. (14:52)

Europsko prvenstvo u brdskom automobilizmu 37. Buzetski dani predstojećeg vikenda u grad oktana dovodi 230 prijavljenih vozača iz 12 europskih zemalja: Hrvatske, Italije, Slovenije, Češke, Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Mađarske, Crne Gore, Poljske i Slovačke. Među prijavljenima bir će i 21 formula i prototip, a veseli povratak Simonea Faggiolija, Talijana koji je pisao povijest buzetskog rekorda. Taj povratak ponovno "ugrožava" aktualni rekord kojeg trenutno drži njegov sunarodnjak Christian Merli s vremenom 2.04,689 i prosječnom brzinom od 144 km/h.

- Povodom Dana Grada Buzeta predstojeći je vikend tradicionalno rezerviran za automobilističko natjecanje. Prijavljen je impozantan broj natjecatelja, što nas svakako veseli kao organizatore, rekao je Damir Rupena, predsjednik AK Buzet na sinoć održanoj konferenciji za medije na Mostu, gdje utrka i starta.

Riječ je o dvanaestoj, ujedno i posljednjoj utrci Prvenstva Europe i predzadnjoj u kalendaru Prvenstva Hrvatske. Utrka se još boduje za slovensko i austrijsko prvenstvo. Vozi se na stazi od Mosta do Svih Svetih dužine 5001 metar.

- S entuzijazmom iščekujemo 37. Buzetske dane, utrku koja je nadišla sportske okvire nadmetanja najboljih oktanaca Starog kontinenata. Velika je to turistička i sportska promocija. Podatak da već mjesecima nema slobodnog kreveta na području grada i šire okolice govori koliko vozača, sudionika u organizaciji i gledatelja namjerava doći u Buzet. Vjerujem da će Buzetski dani i ove godine obarati rekorde, rekao je buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

I ove godine je učinjen iskorak po pitanju sigurnosti. Marinko Krbavčić, tajnik utrke, podsjetio ja na postavljenih novih stotinjak metara zaštitne ograde, dok su dijelovi asfalta presvučeni novim, pa natjecateljska dionica polako počinje poprimati izgled bob staze.

Održavanje brdske utrke u Buzetu će iskoristi i za podizanje svijesti kod ljudi koji sudjeluju u cestovnom prometu.

- U suradnji s bina Istrom održat će se priredba s nekoliko elemenata. Škola sigurnosti prvi se put održava na autobusnom kolodvoru. U petak, 14. rujna najmlađi će imati prilike isprobati pijane naočale, simulator prevrtanja i poligon sigurne vožnje. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova provodit će "brzi tehnički pregled" na vozilima. Program počinje u 9:30 i završava oko 14 sati, kazao je član Organizacijskog odbora Valmer Brenko.

Parada vozila na rasporedu je također u petak od 17:30 do 19 sati na Trgu Fontana. U to će vrijeme Trg biti zatvoren za promet. Sve počinje driftanjem buzetskog Marina Ivančića nakon čega će trg okupirati natjecateljska vozila.

Besplatan autobus razvozit će publiku duž staze u subotu i nedjelju. Polazak autobusa s Mosta je oba dana u 8:30 sati, te između dva treninga u subotu odnosno između dviju finalnih vožnji u nedjelju.

LIVE prijenos bit će moguće pratiti putem Kreator TV-a i Youtube kanala, odnosno na TV Istri i Facebook stranici. Prijenos uživo ide u nedjelju od 11.00 sati pa do završetka prve vožnje. Prenosit će se start, drugi zavoj i Komušćica.

Cijena ulaznice je 40 kuna i vrijedi za oba dana.

Program

Petak, 14. rujna 2018.

  • 11.00 - 17.00 Verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila
  • 10:00 – 17:00 Škola sigurnosti, Autobusni kolodvor
  • 17:30 6. Parada vozila, Trg Fontana

Subota, 15. rujna 2018.

  • 09.30 Trening I
  • 13.30 Trening II

Nedjelja, 16. rujna 2018.

  • 9.00 Vožnja I
  • 13.15 Svečano otvaranje utrke
  • 13.30 Vožnja II
  • 18.00 Svečana dodjela nagrada

Obavijest o zatvaranju ceste

Županijska cesta na dionici Most – Prodani te lokalna cesta na dionici Svi sveti – Sveti Donat bit će zatvorena za sav promet dana 15. rujna 2018. godine (subota) u vremenu od 7,30 do 18,00 sati i 16. rujna 2018. godine (nedjelja) u vremenu od 7,30 do 18,00 sati. Zbog održavanja 6. parade vozila dio ulice 2. Istarske brigade i Trg Fontana bit će zatvoreni u petak, 14. rujna od 17 do 19 sati. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Pogrebne usluge Silentium